Colombia Microlot-Pink Bourbon- fermenteret uden ilt fra kaffefarmen Finca Planada tilhørende Arnulfo Osorio Ortiz beliggende i Tarqui-Huila, og dyrket 1800 m.o.h. Kaffen må siges at være en microlotkaffe helt udover det sædvanlige. Kaffebærrene er en ny hybrid som kaldes Pink Bourbon, der vil sige, at når de håndplukkede kaffebær er modne får de en funky pink farve.
What´s in the cup: søde blommer omfavnet af lækker og cremet karamel med en meget ren frugtig sødme. Kaffen er fantastisk til poorover, filter, stempel men også til dem der ynder en kompleks espresso med dens fede og delikate konsistens og høje sødme. Arnulfos kaffefarm Planada er 7,5 hektar med omkring 1,5 hektar beplantet med kaffetræer. Udover kaffe dyrkes der også majs på farmen, og også et ørreddambrug. Denne særlige kaffebær Pink Bourbon er tørfermenteret i ca. 60 timer og derefter vasket og til sidst tørret i ”parabolic” dryers i 25 dage, med andre ord nedtørret til 12% fugtighed uden ilt for at bevare kaffens komplekse smag udover enhver forventning.
Pink Bourbon: Dyrket fra hybridisering af rød og gul Bourbon. Denne variation er meget sjælden, men producenterne siger, at den er ret modstandsdygtigt over for coffeerust. Pink og Orange Bourbons er meget vanskelige at fremstille med ensartethed. De recessive gener, der fører til ekspressionen af disse farver, forpurres let af tilstedeværelsen af gule og røde gener i et givet pollenkorn. Et omhyggeligt isoleret og indesluttet parti kan klare sig ret godt og bevare denne sorts unikke farve og karakter, selvom det er ret svært at finde.