EKSKLUSIV JULEKALENDER MED 24 FRISKRISTEDE SPECIALITY KAFFER – til den ægte kaffenørd
Vi har købt ind til 100 stk. – først til mølle…
Mikroristeriet Vendiakaffe har i samarbejde med Absolutkaffe udarbejdet en spændende julekalender med specialitykaffe, som vil hjælpe enhver kaffeelsker gennem en travl december med en ny og eksklusiv kaffe hver morgen. Det er www.vendiakaffe som står for ristning af alle bønnerne.
For at sikre optimal aroma frem mod jul, ristes de den 23. november, hvorefter de pakkes og sendes mandag den 27. november til modtagelse inden 1. december.
Kafferne leveres som hele bønner i flotte, matsorte 100g poser med envejsventil (250g hvid pose til 24. december) – ialt 2,5 kg. speciality kaffe. Kalenderen leveres i en flot, sort kasse.
Julekalenderen rummer 24 forskellige kaffer af div. kaffesorter: 18 stk. 100% arabica, 1 stk. 100% robusta og 5 blends mellem arabica og robusta. Ud af de 24 er de 14 singles (med kun en specifik type kaffebønner i posen), og 10 af de 24 er økologiske. Der er 6 dedikerede espressoblandinger, men alle 24 kaffer er egnede til hhv. espresso, stempel og filterkaffe. Sammen med kalenderen leveres en lille folder, der beskriver kafferne.
Kafferne ”slowroastes” skånsomt på en Giesen W15, hvorefter bønnerne ”destones” og emballeres umiddelbart efter i envejsventilposer. Til single origin kafferne er der valgt en lys-mellemristet profil for at fremtone kaffens særlige smag, uden dog at den bliver for syrlig. Til espressoblandinger er profilen en anelse mørkere for optimal sødme, som dog stadig gør sig godt til alm. bryg, hvis du ikke har en espressomaskine.
Alle kafferne er klassificeret med +80 SCAE point, og kaldes derfor speciality – den højeste kvalitetsgrad i kaffeverdenen.
Bemærk: Køber du andre varer sammen med julekalenderen, sendes alt samlet den 27. november.
- Absolut Guld
100% arabica. 60% Santos natural fra Brasilien, 20% Sumatra Lington semi-vashed, 20% Guatamala, washed.
Absolut Guld er en kaffe med meget lav bitterhed, en fyldig og krydret smag og nøje afbalanceret forhold mellem syrlighed og sødme - Sumatra Rajo Toba gr. 1 semiwashed
100% arabica fra Indonesien. En fyldig, krydret og sød kaffe med sirupsagtig tyk konsistens og hints af tropisk frugt. - Økologisk Vendia Aroma
100% arabica. 70% Santos natural arabica fra Brasilien og 30% mellemamerikansk vasket arabica.
Skandinavisk espressoblend med noter af mellemmørk chokolade, lys karamel og blide bær. - Absolut Crema
80% Brasilien natural arabica, 20% vasket robusta fra Indien. Solid espresso-blend med masser af chokolade og nødde toner. Robustaen sikrer en god bund i kaffesmagen og masser af holdbar crema i en espresso. - Colombia Grand Galope
100 % arabica af sorterne castillo og caturra. En blød, rund og dyb kop kaffe med noter af mørkere chokolade, karamel og citronmåne. - Økologisk Brasilien Fazendra Dutra natural
100% arabica, dyrket 900-1300 m.o.h. Natural processed Brazil arabica. Klassiske Santos smagsnoter af chokolade og karamel. - Indisk washed Robusta
100% robusta
Denne Robusta er en ”vasket” af slagsen og fra indien med noter af chokolade og nougat, og kan som friskristet nydes alene som en ren kop kaffe - Økologisk Guatemala washed
100 % Arabica. Dyrket 1350 – 2000 moh.
Livlig og sød gourmet kaffe med noter af nødder og mørk chokolade. Krydret eftersmag. - Luxus Espresso
100% arabica. 60% Brasilien Sierra Negra natural, 20% Colombia Nariño washed og 20% Etiopisk Yirgacheffe gr.1 Halo Beriti.
En lysere og mere kompleks Espressoblanding, der matcher den nye skandinaviske espressostil. Noterne er muscovadosukker,peanutbutter og karamel, og det frugtige element er rundt og lækkert uden
at skære igennem smagsmæssigt. - Kenya AA+ Kijani Kiboko
100 % Arabica. Velafbalanceret, meget kompleks og sød mættende kaffe m. lav bitterhed og behagelige noter af solbær, sød cherrytomat og mellemmørk chokolade. - Økologisk Absolut Crema
80% Brasilien økologisk natural arabica, 20% økologisk vasket robusta fra Indien. Solid espresso-blend med masser af chokolade og nødde toner. Robustaen sikrer en god bund i kaffesmagen og masser af holdbar crema i en espresso. - Økologisk Mexico Strictly Hard Bean EP
“Womens Coffee” – Chiapasregionen.
100% arabica. Fyldig og kompleks kaffe med noter af lys chokolade, karamel og blodappelsin. Kaffen er dyrket og processet af en gruppe på 212 kvinder i Chiapas Regionen. - Absolut Espresso
50 % Santos Natural Arabica fra Brasilien, 15 % Mandheling Semiwashed arabica fra Sumatra, 35 % Washed robusta fra Indien.
En espresso med bundtræk, der fungerer rigtig godt i mælkedrikke. Solid crema. Noter af mørk chokolade og krydderi. - Nicaragua natural
100 % Arabica. Dyrket 1700 M.o.h. En sød og kompleks kaffe med noter af tobak og tropiske frugter. - Økologisk Espresso Italiano
50% Brasilien natural arabica, 25% Indonesien semiwashed arabica, 10% mellemamerikansk arabica og 15% indisk vasket robusta.
Vi er igen i det syditalienske kaffeunivers, med bid og krydderi. - Absolut Perfekt
100% arabica
Den helt klassiske Santos natural fra Brasilien, i høj kvalitet. Noter af mørk chokolade og nødder. Kan bruges filter, stempel og espresso. - Økologisk Peru washed
100 % Arabica. Dyrket 1200-1800 m.o.h.
Denne vaskede arabica er en kompleks og sød kaffe med noter af frugtig mælkechokolade og hasselnød. - Espresso Italiano
50% Brasilien natural arabica, 25% Indonesien semiwashed arabica, 15% indisk vasket robusta. Kaffen dyrker den syditalienske espresso tradition med intensitet og krydret smag. - Vendia Aroma
100% arabica. 70% Brasilien natural og 30% mellemamerikansk vasket arabica.
En kaffeblend som er meget populær i Danmark, hvor “bunden” af brasiliansk natural med noter af chokolade og nødder tilføres noget frugtsyrlighed fra den vaskede mellemameriske kaffe. - Økologisk Sumatra semiwashed
100% Arabica. En fyldig, krydret og sød kaffe med sirupsagtig tyk konsistens og hints af tropisk frugt. Kaffen er et godt eksempel på, hvor forskelligt dyrkningssteder og processing fra bær til bønne påvirker smagen. - Etiopien Guji washed
100% arabica.Dyrket 2200 m.o.h. En sød og floral kop kaffe med noter af jasmin, karamel, bær og hints af citrusfrugter.
Ikke alene er Etiopien arabica plantens oprindelsessted. Kaffe fra Etiopien er fortsat sin helt egen: Frugtig og meget aromatisk. - Økologisk Papau Ny Guinea washed
100 % arabica. Dyrket 1000-1900 m.o.h.
Denne vaskede arabica af sorterne Bourbon og Typica er et udmærket økologisk alternativ til Kenya AA. Denne bløde kaffe har noter af solbær og ananas. - Økologisk Etiopien Sidamo washed
100 % Arabica. Dyrket 1800-2000 m.o.h. Blød rund og kompleks kop med noter af sort the, citrongræs og jasmin.
Kaffe fra Sidamo har en distinkt karakter og unik kopprofil, og betragtes som noget af det bedste i verden. - Tanzania Peaberry washed
100% vasket arabica, dyrket 1600 m.o.h. Blue Mountain – Mshewe Farm.
Peaberry er en særlig arabica mutation, hvor der kun er een bønne pr. bær, mod normalt 2 bønner pr. bær. Peaberry giver mindre ydelse, mere kompakte bær og vil typisk være sødere end normal arabica.