Etiopien Gesha

Etiopien Gesha

Aroma: Unik top kaffe med ren og klar smag og noter af urter, abrikos og tørrede blomster. Den har meget høj sødme og er kompleks og behagelig syrlighed.
Bryg: Filter, stempel og SOLOespresso.
Styrke: Slank

199,00 kr.999,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Gesha / Geisha kaffe

Hos www.vendiakaffe.dk kan du nu som det eneste sted i Jylland købe original Gesha kaffe. Gesha/Geisha har 2 stavemåder men er en kaffesort som oprindeligt kommer fra Etiopien, og blev opdaget i 1931, og blev senere i 2004 opdaget i Panama til en konkurrence Best Of Panama, og er grundet sin subtile og nuancerede smag blevet en meget populær og velanset kaffe for kendere og professionelle kaffefolk med navnet Panamian Geisha La Esmarelda, og ofte blevet brugt i WBCcompetitions som espresso og signaturdrik – men dette alternativ til arabicakaffe stammer oprindeligt fra Gesha Forest i Etiopien i Bench Majizonen nær ved Sudans grænse i et storslået og ikke mindst bjergtagende landskab. Træerne er højere end arabicakaffetræer og har forfinede lange blade, og trives bedst meget højt oppe i modsætning til robusta, som kan vokse i lavere højder uden at pådrage sig sygdomme. Den højt og langsomtvoksende kaffe bliver hårdere og mere fedtholdig, hvilket gør smagen mere kompleks. Men netop dette område tæt ved Gesha forest blev Rachel Samuel og Adam Overton forelsket i, og fandt et stedtæt på skoven til at etablere en kaffefarm, hvor der i dag gror de skønneste varianter af Gesha. Stedet kaldes simpelt hen for Gesha Village. Farmen er på 471 hektar med 2000 kaffetræer pr. hektar og 30000 skyggetræer, og er beliggende i 2000 meters højde over havet med meget stabilt klima og perfekt mængde af nedbør til den frugtbare jord. Man er meget opsat på at bevare den oprindelige vækst, hvilket udmunder
i en fantastisk kvalitet af Gesha kaffe. Selve smagen på Geshakaffe karakteriseres med at kaffen har høj sødme, klarhed og vilde smagsnuancer som kan være et udpluk af følgende: bær, citrus, mango, papaya, fersken, anananas, guavafrugt og jasmin. Herudover kendetegnes smagen også v. bergamotteolie og appelsinskal som også kan beskrives som EarlGrey The. Konkluderende minder den meget om Etiopisk Arabica, men på selve klarheden eller renheden i koppen adskiller den sig markant fra en highend etiopisk kaffe, og pga. sødmen er den også lækker at
brygge som soloespresso udover at den fungerer suverænt i de andre brygmetoder.

Inden for verdensmesterskabet i kaffebrygning har deltagere ofte Geshakaffe på programmet, og på den måde bliver producentens navn hypet på verdensplan i de professionelle kaffekredse og blandt kendere, som også vil lege med disse dyre kaffer. Dommerne får en god smagsoplevelse, og får nok drukket mere Geshakaffe på en dag end de gør over et helt år på kaffebarer, da det ofte ender med at blive et nedprioriteret produkt på sådanne steder pga. dens høje pris. På baggrund heraf kan man diskutere, om det så er relevant at gå til konkurrence med et ”uvirkeligt produkt” – om det ikke var bedre og mere til gavn for højne kvaliteten af kaffebrygning på at vinde en konkurrence på et udbredt produkt, der er mere i verensstemmelse med virkeligheden.

Det er jo nok pga. prisen at der ikke serveres så meget Gesha kaffe på kaffebarer verden over, og det faktum at 80% af kaffen bliver brugt på espresso, der skal give smag af chokolade, karamel og nødder til mælkedrikken, og det vil da også være en skam at komme mælk i en espresso på Gesha. Man skal kunne værdsætte Geshakaffens særlige renhed og klarhed for at den bliver pengene værd, for der adskiller den sig som også fra topnoth etiopisk arabica, og det vil nok mest være baristaen og den helt store kaffenørd, der kan værdsætte denne forskel.

Vendiakaffe får deres Geshakaffe fra Trabocca i Amsterdam, som har specialiseret sig i eksport af etiopisk kaffe med hovedkontor i Etiopien, Amsterdam og New York. De har forkøbsret på Geshakaffen, og udvælger deres ønskede Geshakaffe, før aktionerne starter på alle Geshakafferne, og på den måde er du sikret en meget høj kvalitet, når du køber denne kaffe.

Vores Gesha er fra lot 2020 Gesha Village, og stammer fra et oprindeligt Geshatræ altså et helt klassisk træ,
så originalt som mulig, og den er natural processed – dvs. tørret med skindet men har på trods af denne
metode en meget ren og klar smag og medium fyldighed. Du kan forvente en kompleks syrlighed og cremet
mundfylde m. urteagtige noter, abrikos og tørrede blomster – håber det giver mening – men du bliver ikke
skuffet!

Aroma: Unik kaffe med ren og klar smag og noter af urter, abrikos og tørrede blomster. Den har meget høj sødme og er kompleks og behagelig syrlighed.
Bryg: Filter, stempel og SOLOespresso.
Styrke: Slank

Vægt N/A
Vægt

125 g, 250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top