Washed – Microlot fra Yirgacheffe Grade
Så fik vi igen ny forsyning af denne meget populære topkaffe fra Yirgacheffe i Gedeb-zonen dyrket 2100-2300 m.o.h. , som vi har solgt meget af over de sidste 2 år. Dette er nok noget af det ypperligste kaffe, der kan fås fra Yirgacheffe. Udover at sælge kaffen som solokaffe bruger vi den også som 20% ingrediens i vores ESPRESSOBLEND nordic style espresso.
What`s in the cup fra denne nye høst: en meget blød, sød og fin kop med noter af , friske og tørrede æbleblomster, fersken, nektarin og en fin moccasmag med en snert af bergamotteolie. Kaffen er god til filter, stempel og alle former for poorover.
Halo Beriti Vaskestation blev etableret i 2014 og betjener 750 småproducenter, som leverer deres håndplukkede kaffebær til denne. Dette særlige parti er en del af en “særlig forberedelse”, hvor håndsortering blev udført gentagne gange under hele modtage- og tørreprocessen, hvilket sikrede, at kun perfekte kaffebær kommer ind i eksportsækkene.
Kaffe i Etiopien dyrkes typisk på meget små jordstykker af landmænd, som også dyrker andre afgrøder. De fleste småbønder vil levere deres kaffebær i til en nærliggende vaskestation eller centralenhed, hvor deres kaffe vil blive sorteret, vejet og betalt eller modtaget en kvittering. Kaffe behandles derefter, normalt vasket eller naturligt, ved vaskestationen og tørret på højbede. Vaskestationerne betjener så mange som flere hundrede til nogle gange tusinde eller flere producenter, som leverer kirsebær i hele høstsæsonen: Blandingen af disse kirsebær i dagpartier gør det praktisk talt umuligt under normale omstændigheder at vide præcist, hvis kaffe ender i hvilke poser på hvilken dag, hvilket gør sporbarheden til producenten vanskelig. Vi gør dog vores bedste for at hente kaffe fra de samme vaskestationer hvert år gennem vores eksportpartnere og deres forbindelser med vådmøller og vaskestationer. Typisk har bønder i denne region ikke adgang til og bruger derfor ikke gødning eller pesticider i produktionen af kaffe.