Etiopien betragtes som kaffens vugge og berømt for, at det var i skoven i Kaffa-regionen, hvor Coffea Arabica voksede vildt. Etiopiens kafferegion Yirgacheffe er en af de mest kendte regioner for specialkaffe generelt. De høje højder og den langvarige historie med kaffedyrkning i dette område gør Yirgacheffe til en unik produktionsregion med en tydelig kopprofil. Kaffe herfra er kendt for deres blomsternoter og citronsyre. I dag viser landet en typisk “smallholder” struktur. Det betyder, at et stort antal landmænd med et normalt lille produktionsudbytte samler deres kaffebær og bringer dem til centrale vaskestationer i stedet for at behandle deres kaffe med deres egne maskiner.
Denne kaffe kommer fra vaskestationen Aramo i Yirgacheffee Highlands, Aricha-distriktet, som producerer ca. 20% naturlig og 80% vasket kaffe. Småbønderne fra det omkringliggende område bringer deres afgrøde til Aramo-vaskestationen, hvor kirsebærene sorteres og behandles naturligt. Efter kun at have plukket de mest modne kirsebær, tørres de i ca. 15-20 dage i solen på såkaldte “afrikanske tørrebede”. I dagtimerne vendes kirsebærene konstant for at sikre en jævn tørringsproces. Under hele tørringsprocessen bliver frugtsukkeret i frugtkødet delvist opsuget af bønnen, hvilket resulterer i den typiske frugtagtige og søde smag af denne kaffe. Når kaffekirsebærene har nået et fugtindhold på ca. 13 % af skallen fjernes og kaffen gøres klar til forsendelse. Denne kaffe er natural processed dvs. tørret med skindet på – på african raised beds indtil fugtigheden er nede på ca. 13%, hvilket giver en sødere og mere krydret kaffe. Etiopisk er desværre steget voldsomt i pris ligesom indonesisk kaffe pga. besvær med transport. De andre kaffer er også steget , men ikke så voldsomt som 2 nævnte.
Aroma: Sød og frugtig kaffe med noter af jasminblomster, parfumeret cedertræ, røde modne bær, jordbær. Med andre ord meget kompleks og hertil den fineste silkeagtige crema ved espressobrygning.
Styrke: Slank
Bryg: Filter/stempel, espresso