VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Etiopien Natural Arabica Yirgacheffe Aramo Gruppe 1

Etiopien Natural Arabica Yirgacheffe Aramo Gruppe 1

100 % Arabica af sorten “Heeirloom” Natural processed

Dyrket 1800 – 2000 M.o.h.

Sød og frugtig kaffe med noter af jasminblomster, parfumeret cedertræ, røde modne bær, jordbær. Med andre ord meget kompleks og hertil den fineste silkeagtige crema ved espressobrygning.

Styrke: Slank

Bryg: Filter/stempel, espresso

89,00 kr.349,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Etiopien betragtes som kaffens vugge og berømt for, at det var i skoven i Kaffa-regionen, hvor Coffea Arabica voksede vildt. Etiopiens kafferegion Yirgacheffe er en af ​​de mest kendte regioner for specialkaffe generelt. De høje højder og den langvarige historie med kaffedyrkning i dette område gør Yirgacheffe til en unik produktionsregion med en tydelig kopprofil. Kaffe herfra er kendt for deres blomsternoter og citronsyre. I dag viser landet en typisk “smallholder” struktur. Det betyder, at et stort antal landmænd med et normalt lille produktionsudbytte samler deres kaffebær og bringer dem til centrale vaskestationer i stedet for at behandle deres kaffe med deres egne maskiner.

Denne kaffe kommer fra vaskestationen Aramo i Yirgacheffee Highlands, Aricha-distriktet, som producerer ca. 20% naturlig og 80% vasket kaffe. Småbønderne fra det omkringliggende område bringer deres afgrøde til Aramo-vaskestationen, hvor kirsebærene sorteres og behandles naturligt. Efter kun at have plukket de mest modne kirsebær, tørres de i ca. 15-20 dage i solen på såkaldte “afrikanske tørrebede”. I dagtimerne vendes kirsebærene konstant for at sikre en jævn tørringsproces. Under hele tørringsprocessen bliver frugtsukkeret i frugtkødet delvist opsuget af bønnen, hvilket resulterer i den typiske frugtagtige og søde smag af denne kaffe. Når kaffekirsebærene har nået et fugtindhold på ca. 13 % af skallen fjernes og kaffen gøres klar til forsendelse. Denne kaffe er natural processed dvs. tørret med skindet på – på african raised beds indtil fugtigheden er nede på ca. 13%, hvilket giver en sødere og mere krydret kaffe. Etiopisk er desværre steget voldsomt i pris ligesom indonesisk kaffe pga. besvær med transport. De andre kaffer er også steget , men ikke så voldsomt som 2 nævnte. 

Aroma: Sød og frugtig kaffe med noter af jasminblomster, parfumeret cedertræ, røde modne bær, jordbær. Med andre ord meget kompleks og hertil den fineste silkeagtige crema ved espressobrygning.

Styrke: Slank

Bryg: Filter/stempel, espresso

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top