Region Jalapa
100% vasket Arabica af sorterne Bourbon, Caturra, Icatù, Catuaì dyrket 1700 m.o.h.
Styrke: Meget fyldig
Smag: En sød kaffe med noter af chokolade, blå druer og tørret frugt for en god eftersmag.
Brygmetoder: Filter/Stempel og SOEspresso.
Guatemala er et fascinerende land med en rig kultur med storslåede og bjergtagende landskaber . De mest slående træk ved dets landskab er de 37 vulkaner, hvor flere af dem stadig er aktive. Disse vulkaner er ikke kun attraktive for rejsende at opdage, men udgør ideelle jordbundsforhold for kaffedyrkning, hvilket kan smages i guatemalansk kaffe. Denne kaffe fra Finca El Durazno er dyrket på bjergskråninger i 1.700 meter. Klassificering af denne kaffe er Strictly Hard Beans (SHB) .
På grund af højderne vokser disse bønner langsommere end normalt. Som et resultat heraf, udvikler bønnen en
højere densitet, dvs. en meget hård kerne. Dette sker ved tilpasse mængder af sol om dagen og fugtige køligere nætter. I 1894 forpligtede Don Gregorio Zamora, grundlæggeren af gården sig til at producere kaffe af høj kvalitet ved at sætte sine egne Four Golden Rules:
- Brug højkvalitets kaffeplanter og state-of-the-art landbrugsprodukter teknikker.
- Behandle plantagen med dens flora og fauna som én øko-system til bæredygtigt at tage sig af.
- Forblive i kontrol over vaskeprocessen.
- Takke Gud for hver eneste dag.
Selv i dag, efter fire generationer er familien stolte af nøje at følge disse regler. Vi er glade for at dele denne kaffe fra en virkelig traditionel kaffefarm i Guatemala med dig.
Smag: Frugtagtig og tilpas syrlighed • Blød mørk chokolade • Sød • Noter af melon og tørret frugt.