Rwanda Natural – PeaBerry

Rwanda Natural – PeaBerry

Gitega Hills Washing Station
100% Arabica dyrket 1700 m.o.h.

Aroma: En sjælden og meget sød kaffe med noter af æblecider,
mørkebær, solbær og måske lidt vingummibamset i en delikat og
cremet kop.

Bryg: Filter, stempel og Single Originespresso.

Styrke: Fyldig

 

 

 

69,00 kr.240,00 kr.

Ryd

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Gitega Hills washingstation: 

Rwanda er et land fuld af mangfoldighed og rig på frugtbar jord.  Hele landet er placeret i højderne, hvor det laveste punkt er 950 meter over havets overflade.  Sumpe og solrige savanner hersker i øst, mens den centrale del af landet  er præget af bølgende bjerge og vulkaner, hvilket fremmer næringsrig jord, der velsigner hele området med grønne og frodige skråninger.

Gitega Hills vaskestation blev bygget i 2015 i Nyamagabe Distriktet tæt på Nyungwe Forest National Park. Takket være det underjordiske vands udbyggede infrastruktur, er det i stand til at vaske over 700 tons kaffebær om året. Omkring 1.200 landmænd fra de omkringliggende samfund Gitega, Karama, Nyanza og Ngara leverer til vaskestationen. De overvåges af felt fagfolk til at hjælpe dem med at implementere bedste landbrugspraksis. Flere lokale initiativer tilbyder støtte til landmændene, herunder syge- forsikring, lån, organisk gødning og frø til afgrøde med ananas. På trods af at være en forholdsvis ny vaskestation yder de ansatte en meget kompetent og grundig indsats som resulterer i enestående kvalitetskaffe, der forsyner det globale marked med noget af verdens bedste kaffe fra Rwanda. 

Denne kaffe er speciel på grund af sine ærteform = et kaffesæd som ikke har delt sig også kaldet PeaBearry forkortet PB.  PeaBerry udgør kun omkring 5-10% af den samlede høst og betragtes derfor som en sjældenhed.

Peaberry kaffe smager anderledes end almindelige bønner fra det samme afgrøde. Den har en let syre, sødme og kompleks smag m. noter af: Cider • Mørke bær • Frugtagtig • Gummy Bear Rødbær • alt i alt en meget sødmefuld kaffe. 

 

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll til toppen