Der er blevet dyrket kaffe i Indosien de sidste 300 år under stærk påvirkning af kolonisationen. Indonesien består af 18000 små øer, hvor 92% af kaffedyrkningen finder sted på de 10 større øer i hænderne på små kaffebrug, der anvender traditionelle efterhøstbehandlingsmetoder i dette tilfælde semiwashed.
Sumatra er Indonesiens største ø, og Lake Toba ligger geografisk i den nordlige del af Sumatra, hvor kaffen dyrkes på de stejle skrænter af vulkansk og meget frugtbar jord ca. 1100-1280 m.o.h, der går ned til søen.
Landsbyen Sipangan Bolon i 1000 meter højde huser mere end 500 kaffefarmere, som er medlemmer af Tobakaffe kooperativet, som er en organisation, der er meget veltrænet i kaffedyrkning og hele tiden forbedrer fremstilling af nye planter, udplantning og ikke mindst hensyntagen til miljøet. Kaffens aroma kendetegnes ved at være fyldig, fedtholdig, meget krydret, urteagtig, og sød med en anelse frugt.