Kaffen stammer fra en tyskejet kaffefarm fra 1990, som ligger lige ved siden af Ngorongorokrateret, som er en gammel vulkan med et rigt dyreliv. På skrænter gror Ngila-skoven, og her bagved ligger kaffefarmen Ngila Estate, som er en af de kaffefarme, som dyrker den bedste Arabicakaffe i området 1600-1800 m.o.h. med rent vand fra Endorostrømmen, som vasker kaffen på reneste vis. Denne kaffe er dog en PeaBerry dvs. bønnen har ikke delt sig i 2 halvdele, hvilket giver en mere intens smag, og tilmed er den Honeyprocessed, som betyder at kaffebærret efter høst får skrællet skindet af og tørrer i solen med frugtkødet på, hvilket giver en sød honningsmag.
Kaffen er bæragtig – i retning af blommer og mirabelle og en snert af sort te.
Kan nydes som filter og stempel og en mere vovet Soloespresso, hvis man vil smage kaffen i sin reneste og mest koncentrerede form.