Yemen kaffe – Mocha Hunters – East Haraz Mountains

Yemen kaffe – Mocha Hunters – East Haraz Mountains

Vendiakaffe er den eneste importør af denne højkvalitets Yemen kaffe i hele skandinavien. Vores kaffe fra Haraz har noter af vildebær, blomster, honning og muscovadosukker. Ved at købe denne kaffe udover en unik kvalitet støtter man en hårdtpresset lokalbefolkning. Hvis man syntes kaffen er for dyr, kan man i shoppen også købe Etiopisk Sidamo, Burundi til en noget lavere pris, som også har relaterede smagsnoter.

Smag: En unik og honningagtig kaffe med noter af vilde bær, roser og muscovadosukker.

Bryg: Filter-, Stempel og Solo Espresso

Styrke: Fyldig

99,00 kr.499,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Mokha og Yemen er normalt ikke 2 ting, man forbinder med hinanden. Mokha er den oprindelige betegnelse for den særligt fine bønne, der blev dyrket i Yemen tidligere og eksporteret til Europa fra havnebyen Mokha i Oman fra 1850-1900, og det var ca. 50000 tons om året i dette tidsrum. I slutningen af tresserne forsvandt den høje kvalitet fra Yemen, pga. øget import til Saudiarabien, hvor bønnerne fik samme pris for kaffen uanset kvaliteten heraf – så derfor!

Mocha Hunters
Ahmed Hussein som er Mokhajægeren har pustet nyt liv i Yemen kaffen, så kvaliteten igen er i top. Han var egentlig bosat i England, og arbejdede i en teknologivirksomhed, men var skuffet over kvaliteten af yemen kaffen, når han bestilte den, og besluttede sig derfor til at vie sit liv til at genoprette kvaliteten af Yemen kaffen. Yemen har igennem mange år været voldsomt plaget af interne stridigheder i landet, så mange offentlige ansatte ikke har fået løn, så derfor er de vendt tilbage til deres oprindelige erhverv, nemlig kaffedyrkning. Kaffejægeren Ahmed Hussein sørger for at antallet af mellemmænd mellem kaffebonden i Hodeida og caféejeren i Californien beløber sig til ingen!, hvilket bevirker at kaffebonden kan få en god pris for sin vare og meget vigtigt, at kaffebonden nu er motiveret for at lave en høj kvalitet for at forøge sin indkomst. I dag producerer Yemen 12000 ton kaffe om året, hvoraf de 3000 eksporteres. Det er kun 20% af, hvad man gjorde tidligere. Hvis man gerne vil læse mere om historien bag Mochahunter, kan jeg anbefale at købe bogen Arabica skrevet af den danske mellemøstenkorrespondent Puk Damsgaard, som også har forfattet en tilbundsgående artikel om Mokkajægeren Ahmed Hussein på dette link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/puk-damsgaards-dagbog-fra-yemen-kaffejaegeren-brygger-paa-fred#!/  

Vendiakaffe er den eneste importør af denne højkvalitets Yemen kaffe i hele skandinavien, udover den kan fås i UK.  Pt. har vi hjemtaget en højtvoksende arabicabønne af sorten Jadii groet i den østlige del af Harazbjergene, som er det område, hvor kaffen gror højest i Yemen 1800-2200 m.o.h. Til sammenligning gror Matarkaffen fra yemen 1500 m.o.h..Jo højere kaffen gror jo langsommere vokser den, og den langsommere udvikling tilfører bønnen mere fedtstof og fine smagnuancer. Vores kaffe fra Haraz har noter af vildebær, blomster, honning og muscovadosukker. Ved at købe denne kaffe får man udover en unik kvalitetskaffe også lejlighed til at støtte en hårdtpresset lokalbefolkning.  Yemen er jo præget borgerkrig, og mange offentligt ansatte har mistet deres arbejde, og nogle af dem derfor vendt tilbage til et tidligere oprindeligt erhverv.  Hvis man syntes kaffen er for dyr, kan man i shoppen også købe Etiopisk kaffe fraYirgacheffe, Sidamo til en noget lavere pris, som også har lignenede smagsnoter. 

Først skal det siges, at denne bønner natural processed, som betyder at den har ligget og tørret på net som er hævet over jorden, hvilket normal tilfører også en mere eller mindre gæragtig smag, men NEJ det er ikke tilfældet med denne kaffe – DEN ER LIGE SÅ CLEAN SOM EN VASKET KAFFE, og hvis man ikke vidste den var natural ville enhver kender siger at den også  kunne være en vasket kaffe. Dette bevidner at kaffebonden får en god betaling for sit produkt, for ellers var han ikke motiveret for at vende bønnerne så mange gange dagligt for at undgå gærnoter, og sådan er det hele vejen igennem med den genopdagede Yemen kaffe fra Mochahunter. Alle led i processen fra bær til bønne udføres med største omhu. 

Smag: En unik og honningagtig kaffe med noter af vilde bær, roser og muscovadosukker.

Bryg: Filter-, Stempel og Solo Espresso

Styrke: Fyldig

Vægt N/A
Vægt

125 g, 250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top