El Salvador – Isaac Luna – Finca La Golondrina
Elefantbønner – Microlot
Isaac Luna – Finca La Golondrina
100% honeyprocessed Arabica af sorten Pacamara
Dyrket 1500 m.o.h.
Aroma: Sjælden og unik kaffe med høj frugtagtig sødme og tonsvis af mørk chokolade, praliner og mandellikør.
Bryg: Filter/stempel og som espresso
Styrke: Medium
Her endnu en noget sjælden microlotkaffe – fra El Salvador honeyprocessed elefantbønner – ekstra store
bønner, som har en fin kompleks smag af mørk chokolade med blød praline, kakao og amaretto og frugtagtig sødme. Farmen hedder El Chupte, La Golondrina, El Plan, El Pozo, som som en Isaac Luna ejer flere små gårde, hvor han dyrker forskellige sorter, herunder Pacamara, Pacas og Bourbon. En besøgende fra Panama kom gennem Isaacs kaffeområder og udforskede dette for at udvikle nye kaffeområder og lære nye forarbejdningsmetoder. Fra denne mand lærte Isaac om efterhøstbehandlingsmetoden Honey- processed: Han var den første til at behandle Honey-kaffe i dette område. Kaffen plukkes moden og pulpes, og lægges derefter til tørre på raised beds i omkring 20 dage, afhængig af vejret. For Naturals er kaffen plukket moden, sorteret og tørret på højbede i gennemsnitligt 20 dage. Isaac har dyrket kaffe siden begyndelsen af 2010erne,
selvom han har Bourbon-træer på sin jord, der er over 45 år gamle! Han ser kaffe som et eventyr og en mulighed, og mens han fortsætter med at lære om processen og om cupping, er han ivrig efter at høre feedback og lære at forbedre sig. Hver gang er kaffen anderledes, siger han. Du kan arbejde hårdere, og selvom det er hårdt, er det meget givende.
Microlot Isaac Luna – Finca La Golondrina – Pacamara – Honning Mikrolots fra El Salvador er hentet fra en gruppe småproducenter beliggende i Chalatenango-regionen i den nordlige del af landet. Cafe Imports har en medarbejder, Alberto Reyes, der bor på fuld tid i El Salvador og arbejder direkte med disse småproducenter i løbet af året og tilbyder sensorisk og agronomisk støtte. Gårdene her er i gennemsnit små (5-15 manzanas eller omkring 3,5-10,5 hektar), og mange producenter dyrker klassiske salvadoranske sorter såsom Pacas og Pacamara samt Bourbon Honeyprocessed kaffe er på fremmarch i El Salvador, og typisk plukkes kaffen moden og pulpes den dag, de høstes, og spredes derefter på terrasser eller raised for at tørre i 20-25 dage. Chalatenango, “dalen af vand og sand”, er El Salvadors køligeste og nordligste region. Historisk set er landets bedste kaffe kommet fra det vestlige El Salvador. I 2007 vandt en Chalatenango pacamara imidlertid Cup of Excellence, hvilket bragte regionen og sorten i centrum. Vi købte den vinderkaffe og tog straks til Chalatenango for at tage kaffe fra flere producenter. Siden da har vi placeret en grøn køber-medarbejder i regionen for at udvide relationer og yde support. Fra år til år er vi blevet vant til at samle mikrolots af pacamara, pacas, SL-28 og Gesha, alle dyrket af små producenter, der anvender kompromiløs høst og en
række forarbejdningsteknikker. Chalatenango er både speciel for os og vigtig for specialkaffe som helhed.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.