Kenya AA Kamwangi Microlot
Kirinyaga Regionen
Washed Coffee af sorterne Batian, SL 28, 34 og Ruiru.
Dyrket: 1500 M.o.h.
Aroma: En Sød, fyldig, karamel og chokoladeagtig kaffe med hints af appelsin, mango og tørrede figner.
Bryg: Filter/Stempel, Espresso.
Styrke: Medium
Kenya AA, Kamwangi Microlot fra Kirinyagaregionen. En absolut bredtfavnende topkaffe fra det allerbedste dyrkningsområde i Kenya Nyeridistriktet. Kaffen er ikke for ”funky”, men har alt det gode en Kenyakaffe skal have – god og fyldig chokolade m. tydelige solbærnoter. Bagved disse klassiske noter gemmer sig også: appelsin, karamel, tørrede figner, og mango. Kaffen har silkeagtig tekstur og er sirupsagtig sødme.
Factory: Kamwangi Kamwangi-fabrikken, som ligger i den nordøstlige del af Kirinyaga, ejes og drives af New Ngariama Farmers Cooperative Society (F.C.S.). Det er den anden fabrik, som kooperativet har etableret; New Ngariama F.C.S. har nu tre fabrikker. Omkring 985 aktive medlemmer leverer kaffe til fabrikken; hver landmand ejer i gennemsnit 200-250 kaffetræer. Efter høsten leverer landmændene kirsebær til fabrikken til sortering og adskillelse, hvorefter den udpulpes på traditionelle skive-udpulpningsmaskiner. Den gæres derefter i 24-28 timer i tanke og vaskes derefter i sorteringskanaler. De højeste kvaliteter af kaffe på denne fabrik får typisk en ekstra iblødsætning på 12-24 timer, udelukkende afhængigt af den tilgængelige plads på tørresedlen. Al kaffen går til tørrebænke for at bringe fugtighedsindholdet ned på omkring 44%, før den fordeles på traditionelle tørrebænke i 9-13 dage, hvor den roteres konstant. Når fugtighedsindholdet når 11-13%, flyttes kaffen til konditioneringsbeholdere, hvor den opbevares og roteres hver anden dag for at hjælpe med at homogenisere fugtighedsindholdet og stabilisere pergamentkaffen. Kaffe i Kenya kan typisk spores ned til fabriks- eller mølleniveau:
De fleste landmænd ejer mellem 1/8 og 1/4 hektar og dyrker ofte også andre afgrøder end kaffe, hvilket betyder, at de er afhængige af en central forarbejdningsenhed til salg og forarbejdning af deres kaffe. Producenterne leverer i kirsebærform til en fabrik, hvor kooperativet sorterer, vejer og udsteder betaling for leverancen. Kaffen blandes derefter med resten af dagens leverancer og forarbejdes derefter. På grund af dette system, der betjener mange hundrede til flere tusinde småbønder pr. fabrik, er der begrænset sporbarhed ned til de enkelte producenter, hvis kaffe udgør partierne.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.