Kenya Gatuya – AA – Muranga, washed
100 % vasket Arabica af sorterne SL28, SL3 og Ruiru II
Dyrket 1850 moh.
Smag: En uovertruffen kompleks kop med noter af tropiske frugter, solbær, søde tomater med hints af grapefrugt.
Styrke: Meget fyldig
Bryg: Filter/stempel og eksotisk espresso
Ny microlotkaffe hos Vendiakaffe. Microlot defineres ved at der bliver produceret mindre end 100 sække om året – så her muligheden for at købe en unik og sjælden topkenyaner. Kaffen har noter af: Tropisk frugt,
brombær, tomat, lime og grapefrugt smag. Fyldigheden er medium+, og fantastisk kaffe til filter og stempelkaffe, når det ikke kan blive godt nok.
Produktion: Forskellige småbøndermedlemmer af New Murarandia Farmers Cooperative Society Gatuya Coffee Factory er en af to vaskestationer,der drives af New Murarandia Farmers CooperativeSociety, som har i alt omkring 3.500 småbønder/producentmedlemmer. Hver landmand ejer omkring 1/5 til 1/3 af en hektar og leverer kaffebær til vaskestationen. Microlot Gatuya – AA – Muranga Mikrolots fra Kenya kan spores helt ned til vaskestationen og kaffefarmen når det er muligt. Fordi flertallet af kaffebønder i Kenya ejer mellem 1/8-1/4 hektar jord, leverer de fleste kaffebærrene til en lokal fabrik til sortering og forarbejdning; på vaskestationen blandes leverancerne og forarbejdes på dagsbasis, der omfatter dagens
leverancer. Vores grønbønneopkøber til Kenyakaffe tager typisk ophold i Kenya under høsten på grund af det store antal prøver, der skal samles og vælger det bedste af disse partier for køb som mikrolots.
Proces
Efterhøstbehandling: Vasket Gatuya – AA -Muranga. Det meste af Kenyas kaffe produceres af småbønder, der leverer til vaskestationer (centraleforarbejdningsenheder), som overvejende producerer vasket kaffe. Estates er også bedst kendt for deres vaskede kaffer. Washed-processen i Kenya kan variere lidt fra sted til sted, men den indeholder generelt et iblødsætningstrin, der særligt kendetegner Kenyakaffe. Først plukkes kaffen moden og skindet afskrælles i depulperen samme dag, derefter gæres den normalt i store kar af beton eller cement i 24-48 timer. Det vaskes derefter grundigt med vandkanaler, før det lægges i blød under vandet i 12-72 timer. Det spredes derefter på african raised beds for at tørre.
Typer af kaffe som anvendes: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 Gatuya – AA – Muranga Selvom dette specifikke parti ikke kan spores ned til en enkelt sort, repræsenterer det en blanding af Batian, SL28, SL34 og Ruiru 11
Region: Muranga Gatuya – AA – Muranga Muranga amt ligger på den vestlige skråning af Aberdare- bjergene. Jorden er rig og rød med et klima, der er køligere end det meste af Kenya. Der er mange dale og vandløb i hele området, hvor 80 % af befolkningen er afhængig af landbrug, og de fleste kaffeproducenter opererer på mindre end en hektar jord.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.