KENYA Peaberry Plus ”MARUMARU”
Region Embu
100% washed Arabica af sorterne SL28 & SL34
Dyrket 1900 m.o.h.
Styrke: Meget fyldig
Smag: Sød, frugtig, ren og mellemfyldig kaffe m. noter af solbær og sort te.
Bryg: Filter, stempel og SOespresso.
Peaberry betyder at den rå kaffebønne ikke har delt sig i 2 halvdele, men optræder som en rund hel bønne, og har ligeledes en mindre fyldighed end dens storebror AA, som er mere kraftfuld i smagen. Så denne kaffe ligger i styrke mellem etiopiske kaffer og AA kaffer, så denne kaffe er god sammen med et måltid uden at være for dominerende, og kan derfor også brygges til en meget behagelig og rund soloespresso udover naturligvis filter og stempelkaffe.
Kenya er kendt for at dyrke nogle af de mest smagsfulde kaffesorter globalt set. Denne kaffe stammer fra den røde vulkanske jord omkring Mount Kenya. Variation, mikroklima, højde og den passende balance mellem regn og solskin spiller en afgørende rolle i definitionen af højkvalitetskaffe. Det samlede areal under kaffedyrkning i Kenya anslås til 160.000 hektar. Størstedelen af kaffen kommer fra det centrale Kenya, et område kendt for den exceptionelle kvalitet og kompleksitet af kaffen. Kenya kan dog prale af cirka 10 forskellige kaffeproducerende regioner.
Denne vaskede "Marumaru"; stammer fra Embu-regionen, opkaldt efter byen af samme navn, der ligger på skråningerne af Mount Kenya, omkring 125
kilometer nordøst for Nairobi. I Embu er størstedelen af landmændene småbønder, der dyrker både kaffe og te som salgsafgrøder. I Kenya graderes kaffe ved hjælp af
en kombination af bønnestørrelse og kvalitet. For eksempel er AA for de større bønner med en sigtestørrelse på 18+, og PB er en grad for ærtebær, som er enkelte bønner, der dyrkes inde i et kaffebær i stedet for to. Under høsten udvælger landmændene kun de mest modne kaffebær og plukker dem manuelt. Derefter sorteres,
fermenteres, vaskes og graderes kaffebærrene. Derefter spredes pergamentpapiret ud i solen for at tørre. Når det ønskede fugtigheds indhold har nået
10,5-11,5%, afskalles pergamentpapiret, graderes, sorteres igen og klargøres endelig til transport. Vi anbefaler dig at prøve "Marumaru" Peaberry der
kendetegnes ved dens sødme og røde bær frugtighed, der kendetegner kenyansk kaffe af høj kvalitet.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.