Hos Vendiakaffe er vores højeste prioritet at sælge friskristet kaffe fra selvfølgelig udelukkende kun vores helt eget mikroristeri på Præstevænget 1 lidt uden for Hjørring i naturskønneomgivelser, så derfor rister vi såvel konventionel som økologisk kaffe pt. 2-3 gange om ugen, så vi dermed afsender helt friskristet kaffe til vores kunder hele tiden.
Vi ejer 2 helt nye kafferistere fra hollandske Giesen, som producerer nogle af verdens bedste højkvalitetskafferistere til mikroristerier i hele verdenen. Den ene rister vi stort på hver mandag, og den mindre rister vi pt. afhængig af ordrene særlige, sjældne og eksklusive gourmetkaffer på 1-2 gange om ugen. Kafferisterne har den mest avancerede risteteknologi, og på den måde sikrer, at kunden får en luksuskaffe, der er ristet på den bedste og samtidig mest opmærksomme måde. 1 rist varer ca. 11-16 min. i modsætning til større inddustriristere, hvor en rist varer 30 sekunder ved ekstreme høje temperaturer, som dermed fjerne den spændende kaffesmag.
Vi har dermed altid friskristet kaffe, og har således ingen hyldevarer, der bliver for gamle, der bevirker at den gode kaffesmag dør. På vores kafferisteri leverer vi både til private og en gros, og vi rister kun specialitykaffe, som er kaffe, der ikke har en score under 80point i SCAEs kvalitetstest.
Typen af bønner vi primært rister på vores mikroristeri er den langsomtvoksende Arabicabønne, men har også meget fine robustakaffer til vores blends/espressoblandinger, som vil kunne nydes som rene kaffer alene. Når du handler hos www.vendiakaffe.dk sender vi dig altid helt friskristet kaffe –typisk skal der gå mindst 4 dage efter ristning før kaffen er drikkeklar, og efterfølgende ”peaker” kaffen indenfor 14 dage efter, at den er ristet. Så hvis du vil have tilsendt fristristet kvalitetskaffe til fornuftige priser, så er mikrokafferisteriet www.vendiakaffe.dk det rigtige valg, for der rister de al deres kaffe selv.
Der er mange gode grunde til at drikke Friskristet kaffe, her er tre af dem:
- Friskristet kaffe har en kraftigere smag og aroma, fordi bønnerne er færre dage gamle end kaffe, der er købt i supermarkedet. Når kaffebønnerne er færre dage gamle, betyder det at de har haft mindre tid til at miste deres aroma og smag. Friskristet kaffe er derfor ofte mere intens og smagfuld, og giver en rigere og mere kompleks kaffekop.
- Friskristet kaffe er ofte mere bæredygtig, da det er lavet af økologiske bønner og er transporteret kortere afstande. Ved at vælge Friskristet kaffe, kan man være sikker på at kaffebønnerne er dyrket uden brug af skadelige pesticider og kemikalier, hvilket er bedre for miljøet og for de lokale samfund, hvor kaffebønnerne er dyrket. Desuden er kaffebønnerne ofte transporteret kortere afstande, hvilket også kan være bedre for miljøet.
- Friskristet kaffe kan hjælpe med at støtte lokale kaffebønder og -producenter, i stedet for store kaffekæder. Når man køber Friskristet kaffe, kan man være sikker på at pengene går direkte til de lokale kaffebønder og -producenter, i stedet for at blive opsuget af store kaffekæder. Det kan hjælpe med at støtte lokale samfund og sikre at kaffebønderne får en fair pris for deres bønner.