Brasilien Carmo da Mata
100 % CO2 Neutral tromlefermenteret Arabica.
Dyrket 1200 m.o.h.
Smag: En cremet kop med tonsvis af mørkere chokolade og nougat med komplekse og udsøgte noter af romrosin og blå druer. Syrligheden er tilbagetrukket.
Bryg: Filter/Stempel og Espresso.
Styrke: Fyldig.
Dette er helt særlig og udsøgt brasiliansk kaffe, da den dels er fermenteret uden ilt i flere dage i en roterende egetræstromle, hvilket gør smagen meget kompleks – udover dens store fyldighed og cremede konsistens med tonsvis af mørkere chokolade har den noter af romrosin og blommer. Dens tilbagetrukne og dæmpede syrlighed er meget tilbagetrukket og bider langtfra på tungen.
Minas Gerais området har nogle af de højeste bjerge i det sydøstlige Brasilien, hvilket er ideelt for kaffedyrkning. Fazenda Vila Boa, drevet af Monica Borges og hendes mand, ligger i regionen,
nærmere bestemt i byen Carmo da Mata. Gården ligger i højder fra 900 til 1.200 moh. og har en størrelse på 382 hektar. Udover at producere kaffe af høj kvalitet, er Monica også meget bevidst om at beskytte miljøet. Som følge heraf er Fazenda Vila Boa en af de første lokale gårde, der med succes er blevet CO2-neutral certificeret. Gårdens initiativtil at blive CO2-neutral var baseret på en undersøgelse af kaffedyrkningens indvirkning på klimaforandringerne, og gården nåede dette mål ved at implementere initiativer som planteafstand og plantning af oprindelige skove. Dette gjorde ikke kun gården CO2-neutral, men det øgede også dens produktion.
Denne naturlige kaffe gennemgik tromlefermentering. Efter de røde, modne og udvalgte kaffebær er høstet, anbringes de i egetræsfade for at gære uden ilt i flere dage. Efter gæringsprocessen lægges bærene på udendørs terrasser for at soltørre, hvilket resulterer i en kop med smag af romrosin, blomme og 80 % chokolade, suppleret med en delikat og rund syrlighed, som tilsammen resulterer i en fyldig, cremet krop.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.