Kenya AA Getuya Microlot
Kirinyagaregionen
Washed Coffee af sorterne SL 28, 34 & Ruiru 11
Dyrket: 1949 m.o.h.
Aroma: Silkeagtig og honningsød kaffe med florale og eksotiske frugtnoter på en lys chokolade base.
Bryg: Filter/Stempel, Espresso
Styrke: Meget fyldig
Kenya AA Microlot fra Getuya vaskestation og Kirinyagaregionen. Hvis du vil have den bedste vaskede kaffe fra Kenya, så er det nu, inden den er revet væk. Den ny høst fra Kenya er netop begyndt at ankomme til de europæiske varehuse, og der er rift om det.
Aromaen: Ananas, lemonade, honning og blomsteraromaer, og selvfølgelig god chokoladekrop. Fabrik: Getuya Getuya Coffee Factory drives af Mwirua Farmers Cooperative Society (F.C.S.) og blev grundlagt i 1964. Der er 900 bidragydende producenter, der leverer kaffebær til fabrikken fra deres lille (1/5 hektar) landbrugsjord i området. Efter at kaffen er leveret og sorteret, udrenses den straks, gæres under vand i 15-24 timer og vaskes tre gange, før den spredes på metaltørreborde. Det tager typisk 6-7 dage for de vaskede kaffer at tørre, selvom fabrikken også producerer honeyprocessed og naturalprocessed kaffe.
Program: Microlot Getuya - AA - Kirinyaga Microlots fra Kenya kan spores til enten fabriksniveau eller individuelt gårdniveau (når det er muligt) og udvælges på basis af kopscore. Fordi størstedelen af kaffebønder i Kenya ejer mellem 1/8 og 1/4 hektar jord, leverer de fleste kaffe i hele nyplukkede kaffebær til en lokal fabrik til sortering og forarbejdning; På fabrikken blandes leverancerne og forarbejdes til dagspartier, der omfatter dagens leverancer. Vores grønbønne indkøber for Kenya bosætter sig typisk i Kenya under høsten på grund af det store antal prøver, der skal udtages, og udvælger de bedste af disse partier til at købe som mikropartier (færre end 100 sække).
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.