Nicaragua – Natural SHG EP Parainema

Lager: Kun få stk. tilbage
Pris fra
69,00 DKK

Finca Los Altiplanos – Jinotega

100 % Arabica Dyrket 1700 M.o.h.

En sød og komplex kaffe med noter af tobak og tropiske frugter.

Bryg: Filter/Stempel og som SingleOrigin Espresso. 

Styrke: Fyldig

Nicaragua er en af ​​de største kaffeproducenter i Mellemamerika. Kaffe fra dette store, men tyndt befolkede land er af høj kvalitet og har en kompleks smag. Tidligere har kaffeproduktionen lidt under ødelæggende orkaner og politisk og finansiel ustabilitet. Heldigvis er situationen blevet markant bedre de seneste 20 år. Producenterne er nu ivrige efter at udvikle deres landbrugspraksis inden for en forbedret infrastruktur for at genoplive deres omdømme indenfor specialtykaffe. Den 140 hektar store Finca Los Altiplanos har en virkelig særlig historie. Det blev grundlagt for over 90 år siden af ​​en skotsk landmand ved navn Potter. I slutningen af ​​1930’erne blev Mr. Potter fanget i borgerkrigen mellem regeringen og sandiniststyrkerne og blev tvunget til at flytte tilbage til Skotland. Efter hans død blev Fincaen solgt til Nicaraguas præsident Somoza García, og i 80’erne blev den konfiskeret af regeringen. For 14 år siden erhvervede Don Ricardo Cuadra Fajardo endelig gården. Dette smukke sted ligger i bjergene i Dantlí El Diablo nationalreservat. Juguina-floden grænser op til gården. Regionen Jinotega i det nordlige Nicaragua producerer nogle af landets fineste kaffer. Denne særlige kaffeproducent deltog endda i Nicaraguas Cup of Excellence. Den er kendt for sin vulkanske og muldrige jord og giver ideelle betingelser for

kaffedyrkning på grund af dets rige og mangfoldige mikroklima. Det bakkede og bjergrige land omkring gården er dækket af en frodig fyrreskov, hvor aber, fugle og andre indfødte dyr kan strejfe frit. Don Ricardo og hans familie er særligt opmærksomme på miljøet. Kaffe dyrkes under skyggetræer. 30 hektar af gården er bevaret som naturreservat. Kaffen tørres på african raised beds med skindet på, hvilket kræver at den vendes mange gange om dagen for ikke at få ubehagelige noter af gær indtil kaffebønnen er nedtørret til 12% fugtighed. Denne form for fermentering kaldes natural processed, hvilket er garant for en sødere og mere krydret og fyldig kaffe, der i Vendiakaffes omniroast garanterer den har nået the Sweet Spot og samtidig har bevaret sin fulde originsmag. En lækker kaffe også til espresso. 

Smag: En sød og kompleks kaffe med noter tobak og tropiske frugter.

Bryg: Filter/Stempel og som SingleOrigin Espresso. 

Styrke: Fyldig

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: