Colombia Excelso”Gran Galope”100% vasket arabica er et program som udvælger topkaffer fra Colombias kafferegioner, de sorteres og mixes. Denne fyldigere, søde,bløde og dybe kaffe domineres af mørkere chokolade og karamel som base, hvortil den har en lille og ikkedominerende syrlighed af citrusfrugt. Derfor er det en kaffe de fleste vil kunne lide, og den gør sig godt til alle former for bryg – en alm. Colombiakaffe i meget høj kvalitet.
Vi får kaffen leveret i grainprobags, og sikke en herlig duft, når man stikker snuden ned i sækken.
Her en lille beskrivelse fra importøren:
Gran Galope blev født efter skabelsen af “Regional Select”, som var vores måde at fremhæve de distinkte regionale forskelle, vi så komme fra Colombia. Vi hørte fra producenter, at de ønskede at sælge os mere af deres kaffe, og Gran Galope som er et program, der giver os mulighed for at købe mere og betale mere for kaffe af høj kvalitet fra disse hårdtarbejdende mænd og kvinder i Colombia. Gran Galope-partier er Excelso-kaffe screensize, som er blevet cuppet og evalueret for et stabilt produkt af høj kvalitet.
Denne kaffe har en afbalancerethed mellem sødme og citrusfrugt på et bredt fundament af kakao og karamel. De fleste Excelso Gran Galope-kaffer er en blanding af kaffe fra mellem 10-30 småbønder, og kan spores til regionen. Gran Galope udvalg fra Huila er cupped og købt i Pitalito; udvalg fra Cauca er cupped og købt i Popayán; og Nari?o Gran Galopes er cupped og købt i både Pasto og La Unión.Sort: Caturra Tarqui – Huila – Castillo & CaturraEn naturligt forekommende dværgmutation af Bourbon, der blev opdaget i Minas Gerais, Brasilien (1915-1918) og senere udvalgt til dyrkning (1937).Region: Huila Tarqui – Huila – Castillo & CaturraBeliggende i det sydvestlige Colombia, er Huila beliggende mellem de centrale og østlige områder af Andesbjergene, med det midterste område kaldet Magdalena-dalen. Variationen i højden resulterer i, at Huila er en af landets mest unikke og komplekse regioner inden for kaffeproduktion. Dens terroir, klima og høstcyklusser bidrager alle til kvaliteten af kaffen, der produceres her. Den mest imponerende kvalitet bag den kaffe, der kommer fra Huila, ligger i de mennesker, der producerer dem. Mens Huila står for næsten 20 % af landets produktion, opererer 80 % af kaffeproducenterne på mindre end tre hektar. Land: Colombia Tarqui – Huila – Castillo & CaturraFor os på Cafe Imports er der noget om Colombia. Faktisk er der ikke “noget” om Colombia, men mange, mange ting, der gør dette sted særligt specielt blandt kaffedyrkende lande, og så berømt. Alle kender colombiansk kaffe – eller tror, de gør. Men at blot sige, at en kaffe er fra Colombia, er at fortælle blot et fragment af historien, som at anbefale en bog til en ven ved kun at fortælle hende navnet på forlaget. For virkelig at lære colombiansk kaffe at kende er at rejse tusindvis af kilometer, smage gennem tusindvis af kopper og slide snesevis af par vandrestøvler op på rundt i hundredvis af kaffefarme fra nord til syd. Selv det er kun begyndelsen – men enhver smuk historie har brug for en begyndelse. Vi har haft støvler på jorden (og skeer i koppen) her siden vores tidligste dage, og vi forelsker os igen og igen i de regionale variationer, varianterne , landskabet og producenterne selv. Fra vores arbejde med at købe stærke, alsidige arbejdshestekaffe til vores Excelso Gran Galope-signaturtilbud; til vores fejring af smagen af sted med regionale udvalg fra Cauca, Huila, Nariño og Tolima; til opdagelsen og udviklingen af mikrolots fra hele landet med vores eksportpartnere og de producenter, som de arbejder tæt sammen med – vi kan simpelthen ikke få nok. Det kan vores kunder heller ikke: Vores tilbudsark omfatter et bredt udvalg af smagsvarianter, gårde, og terroirs, og vi vil fortsætte med at udforske nye regioner og støtte de for det meste småbønder i Colombia ind i fremtiden, så længe de bliver ved med at lade os komme tilbage igen og igen og igen.