Microlotkaffe fra Central Valley fra den berømte Las Lajasfarm med Oscar Chacòn I spidsen:
What´s in the cup: Lys flødekaramel, lys chokolade med en høj sødme afrundet med let frugtighed.
Rig toffee og kakaosmag med syrlig syre og blød sødme.
Kaffen egner sig til alle brygmetoder også som espresso.
Oscar og Francisca Chacón er tredjegenerations kaffeproducenter, men kaffen er mere end blot i deres familiearv: Det er også i deres hjerter og sjæle. Parret er forpligtet til kvalitet og innovation og er blandt de allerførste landmænd i Costa Rica til at producere specialkaffe med honey og natural processesing. Den splinternye og moderne “micromill revolution” indenfor specialtykaffe. De købte deres egen depulper for at have mere kontrol over kvaliteten og prisen, de fik for deres partier af kaffe. “Først vidste vi ikke, hvad vi lavede,” forklarer Oscar. “Vi eksperimenterede bare.” Denne eksperimentering førte til nogle af de mest spændende nye smagsprofiler, vi nogensinde har smagt: Nu producerer Chacons en bred vifte af honning-proceskaffe, der modulerer tørretiden for at skabe forskellige effekter i koppen. Nødvendigheden affødte mere innovation for familie, da et jordskælv i 2008 udslettede elektricitet og vand til deres område under høsten. Da Francisca ikke var i stand til at køre depulperne eller vaske kødet af for at producere vasket kaffe, tog Francisca inspiration fra sin viden om afrikansk kaffeproduktion og byggede hurtigt african raised bed på
Farm Process Variety
Højderegion Landhøst
Las Lajas honey
Almindelige costaricanske varianter
1400–1600 MASL Central Valley Costa Rica december–april
ejendom. Deres natural processed og honeyprocessed kaffe fangede CafeImports’ grundlægger Andrew Millers opmærksomhed, og resten er både historie og vores historie. Las Lajas ejer og følgende gårde til at dyrke deres kaffe: Calle Liles, Calle San Juan, Los Angeles, Los Pinitos, Sabana Redonda, Sabanilla, San Luis, Calle Lajas. Her er en liste over deres mest almindelige processer, og hvilke skridt der tages for at lave dem:
Procesbeskrivelse Tørretid Hviletid Hvid honning Dette er en halvvasket proces, hvor de modne bønner, der bringes fra gården, klassificeres for at opnå dem med en høj procentdel af brix-grader, hvorefter de pulpes og frugtkødet fjernes mekanisk. Kaffen overføres straks til drivhusets terrasse til dehydrering. I løbet af den første dag af tørring udføres bevægelser omkring 3 gange indtil afslutningen af denne proces; Da dette er en mekanisk demucilagenering, bevarer frøet en vis mængde honning under tørreprocessen. Fra 3 til 4 dage60 dage eller indtil eksport Gul honning Dette er en honningproces, hvor de modne bønner, der bringes fra gården, klassificeres for at opnå dem, der er 100 % modne, derefter depulpes de og overføres straks til african raised beds. I løbet af den første dag foretages der periodiske bevægelser (3 til 4 gange om dagen), dette med det formål at reducere fugtigheden i kaffen. Dette er en ekstrem hurtig tørringsproces. En uge 60 dage eller indtil eksport Rød honning Dette er en honningproces, hvor de modne bønner er blevet klassificeret, pulpes, efterlader 100 % af kødet og overføres til african raised bed. På den første tørringsdag får bønnerne ikke nogen bevægelse før den anden dag, hvor de begynder at bevæge sig to gange om dagen, for at reducere kaffens fugtighed. Fra 7 til 15 dage 60 dage eller indtil eksport Sort honning Dette er en honning proces, hvor kirsebærene først skal klassificeres og derefter pulpes og overføres til højbede. I løbet af de første 2 dage får bønnerne ikke nogen bevægelse før den tredje dag, hvor de begynder at foretage periodiske bevægelser (3 til 4 gange om dagen) for at reducere fugtigheden i kaffen. Fra 15 til 20 dage 60 dage eller indtil eksport Alma Negra. Det er en naturlig proces, hvor kaffefrugten først klassificeres for at opnå de 100% modne kirsebær med et højt niveau af brix-grader. Senere placeres de på et højbed til deres dehydreringsproces i mindst en uge, hvor de skal fjernes flere gange om dagen. Efter en uge er gået, overføres kaffebærrene til drivhusets terrasse, hvor de om dagen holdes i et tyndt lag for at absorbere solens varme og i løbet af natten samles de i form af en høj. Den samme proces gentages næste dag, indtil tørringen er afsluttet. Fra 20 til 30 dage 60 dage eller indtil eksport Perla Negra Dette er en naturlig proces, hvor de modne kaffebønner med en høj procentdel af brix-grader føres til højbede, hvor de skal i et tyndt lag, der modtager solen, vil bønnerne efter en uge hvile i skyggen (kulde) for senere at blive overført til drivhusets terrasse for at fortsætte sin dehydrering, hvor kaffebærrene flyttes to gange om dagen, hvilket gør det ekstremt langsomt. tørreproces. Fra 22 til 30 dage 60 dage eller indtil
eksport Yellow Diamond. Dette er en anaerob honningproces, hvor de efter udvælgelse af kaffebærrene med høje brix-grader fjernes, efterlader dem med 100% af frugtkødet, straks overføres til en anaerob gæringstank, hvor den hviler i omkring 84 timer. Når gæringstiden er forbi, tages kaffen til højbede for dehydrering, idet den omrøres to gange om dagen, indtil tørreprocessen er afsluttet. Fra 15 til 20 dage 60 dage eller indtil eksport Black Diamond Dette er en naturlig aerob proces, hvor kaffebærrene først er høstet , overføres de til møllen for deres klassificering, hvor kun dem med en høj procentdel af brix-grader vælges. Herefter bliver de overført til drivhusets terrasse for deres dehydrering. I den første uge lægges kaffebærrene i et tykt lag for at gære aerobt. Efter denne første uge spredes kaffen i et tyndt lag, indtil tørreprocessen er afsluttet. Fra 20 til 30 dage 60 dage eller indtil eksport.