VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Etiopien – Guji gr. 1.

Etiopien – Guji gr. 1.

Kayon Mountain Farm

100% vasket arabica

Dyrket 2200 m.o.h.

Aroma: En sød og floral kop kaffe med noter af jasmin, karamel, bær og hints af citrusfrugter.

Bryg: Filter / stempel.

Styrke: Fyldig

79,00 kr.279,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier ,
Kategorier ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Etiopien – Kayon Mountain Farm – Gujizonen – Shakiso grade 1 – 100% vasket arabica

Smagsprofil: Sød, silkeblød og frugtig kaffe  med masser af friske blomsternoter som jasmin og desmere karamel og bær. Særdeles lækker kaffe til filter, stempel og div. Poorover. Kayon Mountain Coffee Farm er på 500 hektar med omkring 300 hektar plantet med kaffetræer og har været ejet og drevet af Ismael Hassen Aredo og hans familie siden 2012. Den ligger 510 kilometer syd for Addis Abeba, og ejendommen krydser grænsen til to landsbyer —Taro og Sewana — beliggende i Oromia-regionen i Guji-zonen i Shakiso-distriktet i Etiopien. Ismael fører tilsyn med en stab på 25 fastansatte fuldtidsansatte og 300 sæsonansatte, og bedriftsledelsen tilbyder gratis transporttjenester samt økonomisk støtte til at bygge skoler og administrationsbygninger til lokalsamfundet.

Gården konkurrerer med en nærliggende minelandsby om sæsonarbejdere, så Ismael og hans familie har en tendens til at betale højere løn til deres plukkere for at tilskynde dem til at vende tilbage år efter år. Kayon Mountain Farm har en planteskole på stedet og bruger skygge (akacietræer og andre oprindelige træer) til at beskytte kaffen samt til at skabe kompost til naturligt at gøde. Ismael er omhyggelig med ikke kun strukturen og ledelsen af selve gården, men også høsten og forarbejdningen. Han mestrer både vaskemetoden og naturals.  Kaffen dyrkes meget højt oppe 1900-2200 m.o.h.. Processen med at fremstille vasket kaffe i Etiopien vil variere lidt fra vaskestation til vaskestation, men generelt bliver kaffen plukket moden og fjernet samme dag. Der er normalt en gæringsperiode på 8-12 timer i friluftstanke, derefter vasket i vandkanaler for at fjerne det fermeneterede kød fra bærskallen. Kaffen spredes på african raised beds for at tørre i 5-15 dage afhængig af vejret.

Guji er et smukt skovområde i det sydlige Etiopien. Før begyndelsen af 2000’erne blev denne region betragtet som en del af Sidama, men er siden blevet sin egen region. Befolkningen i Guji dyrker kaffehaver i meget høje højder i højlandets rige røde jord, hvilket adskiller denne kaffes profil fra naboregionerne. Disse småbønder leverer deres kaffe til vaskestationer for at blive sorteret og behandlet sammen, og udvikler smag af frugt, dyb chokolade og lyse blomster.

Blandt kaffeproducerende lande har Etiopien næsten legendarisk status, ikke kun fordi det er “fødestedet” for Arabica-kaffe, men også fordi det simpelthen er ulig alle andre steder i kaffeverdenen. I modsætning til langt de fleste kaffedyrkende lande blev planten ikke introduceret som kontantafgrøde gennem kolonisering. I stedet er dyrkning, forarbejdning og drikke af kaffe en del af hverdagslivet, og det har det været i århundreder, siden træerne blev opdaget vokse vildt i skove og til sidst dyrket til husholdningsbrug og kommercielt salg. Størstedelen af Etiopiens bønder er småbønder og næring landmænd, med mindre end 1 hektar jord stykket. I mange tilfælde er det næsten mere præcist at beskrive disse gårde som “kaffehaver”, da træerne nogle gange vokser i mere af en have eller et skovmiljø, end hvad vi forestiller os, at marker med landbrugsjord skal se ud. Der er nogle store privatejede godser samt andelsforeninger bestående af en blanding af små og mere mellemstore landbrug, men den gennemsnitlige producent her dyrker relativt meget lidt til kommercielt salg.

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top