Etiopien – Sidamo

Etiopien – Sidamo

Slankere, the agtig og floral kaffe med fine noter af bergamotte, lys chokolade og laktisk citron.

65,00 kr.225,00 kr.

Ryd

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Segara elementary school – coffee project.

100% Arabica af den oprindelige slags.

Dyrket 1800-2000 m.o.h., washed.

Smag: slankere, the agtig og floral kaffe med fine noter af bergamotte, lys chokolade og laktisk citron.

Styrke: Mild

Bryg: Filter og stempel.

Etiopien er ofte karakteriseret som kaffens vugge – dog kom den første kaffe til europa fra Mocha, og var dyrket i Yemen, så der er lidt usikkerhed om kaffen oprindelig var fra det ene eller det andet sted. Denne kaffe er dog fra Sidamo i Kaffaregionen, hvor arabicakaffetræet vokser vildt. Her der der mange små kaffelandbrug, som så leverer deres kaffe til en vådmølle, hvor kaffen vaskes og sorteres for at blive nedtørret til 11,5 fugtighed. Her undergår de også en sortering efter fermentering, hvor de vaskes, og den tunge kaffe flyder nederst og kommer ud til allersidst som guldet eller de største bønner, som benævnes gr.1

Kaffen her er udover at være af bedste gr.1 kvalitet også med i et socialt projekt, der støtter og dermed giver børn bedre vilkår i skolen i form af bedre klasseværelser med gulve, vægge og skolemøbler og mere plads, så der er bedre muligheder for indlæring pga. af de mere rolige omgivelser.

Kaffen er tillige rigtig god og har en SCAscore på 85 point med en flot smagsprofil af blomster, bergamotte, sort te, og laktisk lime. Kaffen er lækker som stempel og et must for pooroverfolket. Vi rister kaffen til næsten mellemristet for at gøre syren let og behagelig, og hit the sweetspot.

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll til toppen