VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Etiopien – Yirgacheffe gr. 1. Halo Beriti

Etiopien – Yirgacheffe gr. 1. Halo Beriti

100 % natural arabica

Dyrket 2300 m.o.h.

Aroma: Ekstra håndsorteret kaffe med vinøs syrlighed og klare noter af prailiner, kakao og frugttærte.

Bryg: Filter/stempel, espresso.

Styrke: Meget fyldig.

99,00 kr.349,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Etiopien – Halo beriti fra Yirgacheffe – Special preparation gr. 1.

Vores kunder har netop efterspurgt denne Halo Beriti fra Yirgacheffe, og nu har vi en særlig god af slagsen i natural – ikke nok med den er bedste sortering -alle de mindre røde bær er frasorteret, så råkaffen består kun af fuldmodne kaffebær.

Smagsprofil: en superblød og vinøs kaffe med særligt noter af praliner, chokolade og modne og søde bær. Kaffen er meget velegnet til filter, stempel, poorover og som vovet espresso, hvis man kan lide det frugtige element. Yirgacheffe er blevet berømt for kaffe, der smager som blåbær.

Den tykke vegetation er et produkt af det varme tropiske klima med moderate våde og tørre årstider. De fleste kaffetræer er omgivet af skyggetræer og er fra små producenter, der anvender økologiske metoder.

Kaffen dyrkes fra 1600 til 2400 moh i højlandet. Den store mængde af mikroregioner skaber komplekse profiler afhængig af, hvilken vaskestation en bestemt kaffe kommer fra. Blandt kaffeproducerende lande har Etiopien næsten legendarisk status, ikke kun fordi det er “fødestedet” for Arabica-kaffe, men også fordi det simpelthen er ulig alle andre steder i kaffeverdenen. I modsætning til langt de fleste kaffedyrkende lande blev planten ikke introduceret som kontantafgrøde gennem kolonisering. I stedet er dyrkning, forarbejdning og drikke af kaffe en del af hverdagslivet, og det har det været i århundreder, siden træerne blev opdaget vokse vildt i skove og til sidst dyrket til husholdningsbrug og kommercielt salg. Størstedelen af Etiopiens bønder er småbønder og landmænd, med mindre end 1 hektar jord til hver kaffebønde. I mange tilfælde er det næsten mere præcist at beskrive disse gårde som “kaffehaver”, da træerne nogle gange vokser i mere af en have eller et skovmiljø, end hvordan vi forestiller os, at marker med landbrugsjord skal se ud. Der er nogle store privatejede godser samt andelsforeninger bestående af en blanding af små og mere mellemstore landbrug, men den gennemsnitlige producent her dyrker relativt meget lidt til kommercielt salg .Jason Long, Café Imports CEO, har arbejdet i mange år for at udvikle langsigtede samarbejdspartnere i Etiopien.

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top