VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Kenya AA kirinyaga – Microlot

Kenya AA kirinyaga – Microlot

100 % vasket Arabica fra Mutitufarmen.

Smag: Toppen af poppen indefor Kenyakaffe med florale noter og kirsebær, mandel, tropiske frugter og en lille smule colanød.

Bryg: Filter/stempel, Espresso og drønlækker iskaffe med og uden mælk.

Styrke: Meget fyldig.

89,00 kr.329,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Washed Microlot fra Kirinyagaområdet og Mutitufarmen. Ny unik og sjælden topkenyakaffe hos Vendiakaffe. Kaffe fyldig med noter af karamel, blomme, grapefrugt og sød livlig juice, og særdeles velegnet til filter og stempelkaffe, hvis du vil have den bedste af slagsen. 

Vaskestationen blev bygget i 1963, og den ligger på de sydlige skråninger af Mount Kenya i Kirinyaga-regionen. Vaskemøllen benyttes af småbrugsbønder i området. Dette og de tilstødende regioner er de førende kaffeområder i Kenya, og kaffen herfra er altid blandt de bedste i verden. Mutitu-fabrikken ligger i Kathekiini-lokationen i Kirinyaga-amtet. Der er 1.250 medlemmer, der leverer kaffebær til Mutitu-fabrikken, som hver i gennemsnit har omkring ½ hektar jord med omkring 200 træer til kaffe, der dyrkes sammen med macadamianødder, bønner og majs. I takt med den stigende bevidsthed om behovet for at bevare miljøet, har fabrikken fjernet spildevandsopblødningsgravene væk fra vandkilden, hvor spildevandet får lov til at suge tilbage til jorden. Derudover opfordrer foreningen sine medlemmer til at plante træer på deres gårde. 

Fra vores eksportpartner: Kaffen håndplukkes af småbønder og leveres til fabrikken, hvor skindet afskrælles fra kaffebærrene. I vaskeprocessen adskilles til at begynde med de bønnerne fra de umodne ‘mbuni’er (flydere) ved hjælp af vandfloatation, hvilket betyder, at de tungere bønner vil synke og sendes gennem kanaler til gæringstanken. Dette første fermenteringstrin vil vare i omkring 24 timer, hvorefter bønnerne er vasket og sendt til den sekundære gæringstank i yderligere 12-24 timer.

Når fermenteringsprocessen er afsluttet, går bønnerne ind i vaskekanalerne, hvor flydere adskilles

yderligere, og de tætte bønner renses for kødet på ydersiden af skallen. De vaskede bønner vil derefter komme i iblødsætningstanke, hvor de kan sidde under rent vand i så længe som yderligere 24 timer. Denne iblødsætningsproces gør det muligt for aminosyrer og proteiner i hver bønnes cellulære struktur at udvikle sig, hvilket resulterer i højere niveauer af surhed og komplekse frugtsmag i koppen – det menes, at denne iblødsætningsproces bidrager til den smagsprofil, som kenyansk kaffe er så berømt for .Bønnerne bliver lagt på african raised bed for nedtørring, hvor de lægges i et tyndt lag, så omkring 50 % af fugten hurtigt kan fjernes. Dette første trin af tørringen kan vare omkring 6 timer, før bønnerne samles og lægges i tykkere lag i de resterende 5-10 dage af tørreperioden. Den nu tørredekaffe leveres derefter til en privat mølle og puttes i ‘bodegaer’ for at hvile – det er hævede celler lavet af hønsenet, som tillader kaffen at ånde fuldt ud. 

Kaffen sælges traditionelt gennem landets auktionssystem, selvom de seneste ændringer af kaffeloven i Kenya har ført til indførelse af direkte handel, hvor bønder kan omgå auktionen og sælge direkte til specialristere rundt om i verden.

Program: Microlot Mutitu AA – Kirinyaga Mikrolots fra Kenya kan spores til enten fabriksniveau eller individuelt gårdniveau (når det er muligt), og er udvalgt som basis pokalscore. Fordi flertallet af kaffebønder i Kenya ejer mellem 1/8-1/4 hektar jord, leverer de fleste kaffe i kirsebærform til en lokal fabrik til sortering og forarbejdning; på fabrikken blandes leverancerne og forarbejdes til dagpartier, der omfatter dagens leverancer. Vores grønnebønne  opkøber tager til Kenya typiskunder høsten på grund af det store antal prøver, der skal samles, og vælger de bedste af disse partier til at købe som mikrolots (færre end 100 poser).

Kaffesorter: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 Mutitu AA – Kirinyaga Selvom dette specifikke parti ikke kan spores ned til en enkelt sort, repræsenterer det en blanding af Batian, SL28, SL34 og Ruiru 11.

Region: Kirinyaga Mutitu AA – Kirinyaga Kirinyaga i det centrale Kenya er hjemsted for Mt. Kenya. Det er skovklædt med et væld af eksotiske dyreliv, der modtager 50 tommer regn om året. Mange floder løber gennem regionen, og jorden er rig og vulkansk, hvilket giver småbønder og kooperativer ressourcer til at dyrke og forarbejde nogle af Kenyas mest frugtbare kaffer.

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top