VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Kenya AA TOP Kiangoi

Kenya AA TOP Kiangoi

Mount Kenya – Kirinyaga

100 % washed Arabica

Dyrket ca. 2000 m.o.h,

Smag: En silkeagtig mellemfyldig kop, med kompleks og ren smag med florale noter tilsat rabarber og blå vindruer.

Bryg: Espresso, Filter og Stempel.

Styrke: Meget fyldig

79,00 kr.299,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Her en topkenyanerkaffe med udsøgt smag. Kaffen har en socre på 87,5 points. Den er let og rund i smagen og har silkekonsistens med komplekse og florale smagsnoter  af rabarber og blå vindruer et must for Kenyakaffeelskere. Her lidt om kaffens ophav: Kiangoi Coffee Factory er en del af Rungetofarmernes kooperativ i Kirinyagaområdet. Vaskestationen er placeret i det centrale Kenya, som er et af ​​verdens mest berømte steder til kaffedyrkning, beliggende i den sydlige del af det frugtbare højland i Mount Kenya Forest Reserve, kun 65 km fra hovedstaden Nairobi.

Kiangoi har eksisteret i mange år. Kaffeavl har været en af ​​de primære indtægtskilder for familier på landet, hvilket i stigende grad sørger for højere levestandard. Fabrikken tilbyder lån og kredit til kaffeavlerne. Desuden genanvendes  spildevand til at recirkulere vand og forhindre forurening af de naturlige vandressourcer. For at hjælpe med at rense spildevandet kører fabrikken desuden et program til at plante Napier-græs og træer.

Den røde vulkanske og mineralrige jord har en høj næringsværde, og kombineret med højlandets køligere temperaturer, giver den dermed et unikt terroir til udvikling af en udsøgt aromatisk profil til kaffe. Kaffehøsten i Kirinyaga strækker sig fra november til december, og den mindre afgrøde fra maj til juni. Al kaffe sorteres omhyggeligt, forarbejdes korrekt, vaskes og tørres under den afrikanske sol på såkaldte “African Beds”, indtil den når den optimale fugtighedsgrad på ca. 12 %, efter efter at den er blevet ”vasket” og tørret.

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top