Mexico Strictly Hard Bean EP – “Womens Coffee” – Chiapasregionen – Økologisk

Mexico Strictly Hard Bean EP – "Womens Coffee” - Chiapasregionen - Økologisk

100 % Vasket arabica

Dyrket 800 – 1800 moh,

Smag: Fyldig og kompleks kaffe med noter af lys chokolade, karamel og blodappelsin.

Brygmetoder: Filter, stempel og espresso

Styrke: Medium

59,00 kr.199,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , , ,
Kategorier , , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Vendiakaffe har igen fået herlig mexicansk kaffe i det økologiske sortiment, da dette års høst har fået meget fine cuppingscores efter nogle år med knap så gode. Mexico producerer forskellige premium-kaffer, lige fra lettere fyldige, delikate kvaliteter til sødere kaffe med karamel- eller chokoladenoter. Disse unikke smagsoplevelser  er skabt af mange forskellige mikroklimaer med varierede nedbørsmønstre og næringsrig jord over hele landet. Kaffen dyrkes i skyggen af ​​træerne i den oprindelige skov for bedre at understøtte det naturlige miljø.

De seneste år var ikke lette for mexicanske kaffeproducenter. Bladrust og aldrende træer har reduceret produktionen væsentligt. Dette tvang landmændene til at migrere til byerne på udkig efter alternative indtægtskilder til deres familier. Som et resultat af denne nye virkelighed blev kvinder ofte hjemme og tog sig af kaffefarmene. De arbejder ikke kun som landmænd, men er også blevet iværksættere og vogtere af de kulturelle traditioner. Ikke desto mindre er uligheden mellem kønnene, især i landdistrikterne, stadig til stede i dag. Dette gør kvinder mere sårbare, da de ofte har mindre adgang til ressourcer, uddannelse, beskæftigelse og beslutningstagning. 212 kvinder fra Sierra- og Frailesca-regionerne i Chiapas producerede denne kaffe. De går sammen for at fjerne de vedvarende uligheder og udvikle yderligere økonomiske muligheder for kvinder.

Når kaffebærene er røde og modne, bliver de nøje udvalgt af de kvindelige landmænd. Efter at være plukket pulpes skindet af , og efter en kontrolleret gæringsproces vaskes resten af ​​frugtkødet af. De tørrer kaffen typisk under solen og beskytter den, mens den tørrer mod fugt om natten og ekstrem varme midt på dagen med passende dækning. Når skallen er tør, flyttes den nedtørrede kaffe  tørmøllen for yderligere at blive sorteret og klargjort til eksport på verdenmarkedet. 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll til toppen