VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Papua New Guinea – Økologisk

Papua New Guinea – Økologisk

100 % Vasket arabica af sorterne Bourbon & Typica.

Groet 1000-1900 moh.

Aroma: Et fremragende økologisk alternativ til Kenya AA. Denne superbløde kaffe har noter af solbær og annanas.

Brygmetode: Filter/Stemper, espresso

Styrke: Fyldig

 

64,00 kr.199,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , , ,
Kategorier , , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

100 % Vasket arabica af sorterne Bourbon & Typica.

Groet 1000-1900 moh.

Hvad tænker du på, når du tænker på Papua Ny Guinea? Mest sandsynligt ikke en hel masse, da dette fjerntliggende land forbliver et af de mindst opdagede. Beliggende nord for den australske spids, der markerer den østlige grænse til Stillehavet, er dette land betagende med sin kulturelle mangfoldighed. Mere end 850 sprog formåede at etablere sig her i landet. Ikke overraskende er PNG også et af de mest landlige lande i verden. Forskere mener også, at PNG stadig kan rumme adskillige uopdagede planter, dyr og oprindelige folk i dens frodige jungle. Grunde nok til at være mere opmærksom på kaffe fra dette fantastiske og utæmmede land.

Kaffe er en relativ ny ting Papua Ny Guinea; da den kommercielle kaffeproduktion i landet går tilbage til 1926/1927, da de første Jamaica Blue Mountain-frø blev plantet. De 70% af udkommet af kaffedyrkiningen er i vid udstrækning præget af små bønder med jordbedrifter, der dyrker helt ned til 20 træer pr. parcel i såkaldte “kaffehaver” sideløbende med afgrøder til forsørgelse. Landet er generelt domineret af fragmenterede bjergkæder, stejle dale og plateauer, som er svære at komme til.

Da mange af småbønderne bor så afsidesliggende steder, skal deres kaffe hentes med fly på græslandingsbaner, eller for dem, der er heldige at have adgang til vejen, skal den køres med lastbil til den nærmeste by – ofte med større reparationer som knækkede aksler fra transporten, som følge heraf.

Den typiske landsby-baserede avler i PNG bruger ingen syntetisk gødning eller kemiske pesticider. Nedfaldne blade fra træerne beskytter jorden og bevarer den næringsrige muld. For at forarbejde sin kaffe bruger landmanden enten sin egen lille hånddrevne ”depulper” eller bringer sine kaffekirsebær til centrale vaskestationer.

Ikke desto mindre er også større gårde som Sigri og nabolandet Kigabah Plantage en del af den spændende kaffekultur i PNG. Generelt står PNG-kaffe for spændende kompleksitet, der virkelig kan twiste smagspaletten på en nuanceret måde. 

Aroma: Superblød kaffe med noter af solbær og annanas.

Aroma: Et fremragende økologisk alternativ til Kenya AA. Denne superbløde kaffe har noter af solbær og annanas.

Brygmetode: Filter/Stemper, espresso

Styrke: Fyldig

 

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top