VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Rwanda, washed – Microlot

Rwanda, washed – Microlot

Western Province Aabadatezukakooperativet – Cyato washingstation.

100 % vasket Arabica dyrket 1850-2200 m.o.h. af sorten Red Bourbon

Smag: En sød sirupsagtig kaffe med noter af karamel, ristet rørsukker, tørret appelsinskal og afrundende æblesyrlighed.

Bryg: Filter/Stempel og som espresso med mælk, og som iskaffe med og uden mælk

Styrke: Medium +

79,00 kr.279,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Microlot fra den vestlige provins kaffekooperativ Abadatezuka fra vådmøllerne Cyato – Kageyo.

Smag: karamel og ristet sukker med milde noter af tørret frugt og tørret citrusskal – en meget distinkt og ren kop kaffe som bevarer sin kompleksitet i al enkelhed. Kaffens konsistens er lækker sirupsagtig, og et must til filter og stempel og kan bestemt bruges som kaffen i espressobaserede mælkedrikke og lækker som iskaffe både med og uden mælk.   

Produktion: Forskellige småbønder fra Aabadatezuka kooperativet, der leverer til Cyato Washing Station 

Abadatezuka Cooperative består af en gruppe småbønder i Rwandas vestlige provins, som leverer deres kaffebær til Cyato Washing Station, som er beliggende i Cyato-sektoren i Nayamasheke-distriktet i denne region. Producenterne her dyrker kaffe i højder helt op til 2.200 meter over havets overflade, og vaskestationen er placeret i 1.850 meter over havets overflade. Vaskestationen blev etableret i 2017. En interessant facet til kaffe her er, at de indfødte honningbier, der bor i og omkring Nyungwe-skoven, hvor kaffen dyrkes, siges at være delvist ansvarlige for den “unikke profil”, denne kaffe har. Bi-assisteret bestøvning, frugtbar jord (sort humus og sandjord) og køligt søpåvirket klima takket være områdets nærhed til Kivu-søen bidrager til de smage, der findes i koppen. Landmændene bruger ingen syntetiske råstoffer, hverken som gødning eller som skadedyrsbekæmpelse. 

Mikrolots fra Rwanda kan spores til andels- og vaskestationsniveau og er udvalgt på basis af kopkvalitet. Disse partier er adskilt fra de større bulkede dagpartier, som vaskestationen producerer, og repræsenterer rwandiske udbud af højeste kvalitet på listen. 

Washed-processen i Rwanda inkluderer et unikt iblødsætningstrin, ikke ulig det, man ofte finder i Kenya. Kirsebærene leveres til centrale forarbejdningsenheder samme dag, de høstes, hvor de bliver afpulpet og fermenteret i friluftstanke lavet af beton eller cement i 12-18 timer. Efter gæring lægges kafferne i blød i vand i 24 timer, hvorefter deres kød fjernes og kaffesædet i skallen fordeles på højbede for at tørre. 

Bønnesort: En Typica-relateret sort, der er resultatet af en naturlig mutation af Typica-afledte kaffer, dyrket i Yemen og transplanteret til Île Bourbon (nu kaldet Réunion Island).

Region: Western Province Abadatezuka COOP – Cyato – Kageyo – Vasket 

Den vestlige provins i Rwanda grænser op til Kivu-søen og Nyugwe-skoven og er et meget rigt og tropisk område. Jorden er en blanding af sandet og sort humus i ekstreme højder, hvilket har gjort det muligt for små producenter og vaskestationer at fremstille specialkaffe i mængder, som Rwanda aldrig har set før. 

Land: Rwanda Abadatezuka COOP – Cyato – Kageyo – Vasket 

Som de fleste afrikanske kaffeproducerende lande (med undtagelse af Etiopien) blev Rwanda plantet i kaffe af koloniale interesser fra Europa for at forsyne det blomstrende marked tilbage på deres hjemlige kontinent. Højt udbytte, billige sorter blev introduceret i 1930’erne og gjort obligatoriske for landmænd af belgiske kolonialer, hvilket ikke tilbyder meget i vejen for kvalitetsincitament eller udvikling. Kaffe var beregnet til at være en billig vare, der var tilgængelig i overflod, og koloniregeringen havde strenge mandater over eksport ud over at pålægge avlerne meget høje skatter, hvilket praktisk talt gjorde dem til slaver for industrien. Omtrent 75 procent af landmassen i Rwanda bruges til landbrug, og mere end 35 procent af landets befolkning er subsistensbønder, hvoraf mange er afhængige af kaffe for mindst en del af deres indkomst. Mens kaffe blev den vigtigste landbrugseksport af 1990’erne (på trods af meget lave markedspriser) blev dens produktion, sammen med den nationale økonomi generelt, ødelagt af folkedrabet i 1994. Næsten 1 million mennesker blev dræbt i den nationale tragedie, som stoppede udviklingen og bremsede fremskridtet i næsten et årti. Målrettede programmer iværksat af regeringen i begyndelsen af ​​2000’erne opmuntrede rwandere til at bruge specialkaffe som et af midlerne til at komme sig og skabe et nyt nichelandbrugsmarked. Opførelsen af ​​den første vaskestation med USAID-støtte i 2004, og landet var det første, der var vært for en Cup of Excellence-auktion, hvilket bragte international anerkendelse til “Land of a Thousand Hills” som en potentiel producent af exceptionel kvalitet. lillebitte land (omtrent på størrelse med Maryland) bidrager med mindre end 0,2 procent af den globale kaffeforsyning, men dets ry for særlig kvalitet og unikke egenskaber – for ikke at nævne den utrolige historie om dets udvikling som en specialty-kaffe  siden folkedrabet – har skaffet Rwanda en betydelig plads ved bordet blandt afrikanske kaffer.

 

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top