Robustaen der anvendes i denne blanding er en ”vasket” af slagsen og fra indien m. noter af chokolade og nougat, og ville kunne nydes alene som en ren kop kaffe. Den indisk vaskede robusta tilfører den brasilianske kaffe mere fyldighed, og fremmer chokolade og nougat noter, så blandingen er meget velegnet til basisespresso til et bredt publikum, og tillige laver den meget og lækker crema. Pga. lidt mere fyldighed end ren brasilkaffe gør blandingen sig godt i en fuldautomatisk kaffemaskine, da denne type maskiner dog laver en lækker crema, men dæmper kaffesmagen end anelse, så derfor er Vendia Crema en bestseller til denne type maskine.
Kaffen kan dog bruges til alle former for bryg, da den hverken er for lys eller mørk. Vi rister kaffen dertil, hvor den har størst potentiale. Brasilienkaffe og Robusta mener vi har en kedelig syrlighed, og derfor ristes den væk uden dog at kaffen forkulles, så den ville smage brændt. Disse bønner ristes relativt længe, så der ikke er noget ubehageligt råt tilbage i midten af bønnen.