VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Kenya Gatuya – AA – Muranga, washed

Kenya Gatuya – AA – Muranga, washed

100 % vasket Arabica af sorterne SL28, SL3 og Ruiru II

Dyrket 1850 moh.

Smag: En uovertruffen kompleks kop med noter af tropiske frugter, solbær, søde tomater med hints af grapefrugt.

Styrke: Meget fyldig

Bryg: Filter/stempel og eksotisk espresso

89,00 kr.329,00 kr.

Ønsket formalingsgrad angives ved udcheckning ved kassen i kommentarboksen

Kategorier , ,
Kategorier , ,

Indkøbskurv

Fragt estimat:
0,00 kr.
Samlet køb:
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Total:
0,00 kr.
BetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskortBetalingskort

Køb for 500,00 kr. mere for at få fri fragt

Kurv

Ny microlotkaffe hos Vendiakaffe. Microlot defineres ved at der bliver produceret mindre end 100 sække om året – så her muligheden for at købe en unik og sjælden topkenyaner. Kaffen har noter af: Tropisk frugt,
brombær, tomat, lime og grapefrugt smag. Fyldigheden er medium+, og fantastisk kaffe til filter og stempelkaffe, når det ikke kan blive godt nok.

Produktion: Forskellige småbøndermedlemmer af New Murarandia Farmers Cooperative Society Gatuya Coffee Factory er en af ​​to vaskestationer,der drives af New Murarandia Farmers CooperativeSociety, som har i alt omkring 3.500 småbønder/producentmedlemmer. Hver landmand ejer omkring 1/5 til 1/3 af en hektar og leverer kaffebær til vaskestationen. Microlot Gatuya – AA – Muranga Mikrolots fra Kenya kan spores helt ned til vaskestationen og kaffefarmen når det er muligt. Fordi flertallet af kaffebønder i Kenya ejer mellem 1/8-1/4 hektar jord, leverer de fleste kaffebærrene til en lokal fabrik til sortering og forarbejdning; på vaskestationen blandes leverancerne og forarbejdes på dagsbasis, der omfatter dagens

leverancer. Vores grønbønneopkøber til Kenyakaffe tager typisk ophold i Kenya under høsten på grund af det store antal prøver, der skal samles og vælger det bedste af disse partier for køb som mikrolots.

Proces
Efterhøstbehandling: Vasket Gatuya – AA -Muranga. Det meste af Kenyas kaffe produceres af småbønder, der leverer til vaskestationer (centraleforarbejdningsenheder), som overvejende producerer vasket kaffe. Estates er også bedst kendt for deres vaskede kaffer. Washed-processen i Kenya kan variere lidt fra sted til sted, men den indeholder generelt et iblødsætningstrin, der særligt kendetegner Kenyakaffe. Først plukkes kaffen moden og skindet afskrælles i depulperen samme dag, derefter gæres den normalt i store kar af beton eller cement i 24-48 timer. Det vaskes derefter grundigt med vandkanaler, før det lægges i blød under vandet i 12-72 timer. Det spredes derefter på african raised beds for at tørre.

Typer af kaffe som anvendes: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11 Gatuya – AA – Muranga Selvom dette specifikke parti ikke kan spores ned til en enkelt sort, repræsenterer det en blanding af Batian, SL28, SL34 og Ruiru 11

Region: Muranga Gatuya – AA – Muranga Muranga amt ligger på den vestlige skråning af Aberdare- bjergene. Jorden er rig og rød med et klima, der er køligere end det meste af Kenya. Der er mange dale og vandløb i hele området, hvor 80 % af befolkningen er afhængig af landbrug, og de fleste kaffeproducenter opererer på mindre end en hektar jord.

Vægt N/A
Vægt

250 g, 500 g, 1000g

Scroll to Top