VENDIAKAFFE

Kun Speciality-kaffe med minimum
80 point score i SCAE's kvalitetstest

Altid friskristet kaffe

Alle kaffer ristes på eget mikroristeri
hver for sig med individuel risteprofil

Aeropress

ophældning af vand i aeropress

Aeropress

Aeropressen har længe været populær blandt kaffe enthusiaster da den er utrolig let og hurtig at bruge – samtidig med at rengøringstiden er minimal.

Det er en fremragende kaffebrygger der med blotte øje se lidt teknisk ud på den “fysik”agtige måde. 

Aeropress er bygget i solidt plast og kan bruges hjemme, men er bestemt også egnet til at tage med på studie og job, såvel som sommerhus og de vildeste vandreture. Den kan brygge alt fra lækker blød lys mokka til en fyldig, sød og ren kop kaffe. Dertil kommer at Aeropressen er utrolig hurtig og nem at rengøre og holde ved lige.

Fremgangsmåde

  • 16g kaffe mellemgrov malet (et my grovere end filterkaffe ) brug fx. Vendia Crema Øko
  • 230ml varmt vand, . (ca. 92-96 grader.) Brug termometer eller lad det boble af og vent 1-2 minutter)
  • Sæt papirfilter i og saml Aeropress uden stempel. (Sættes i dertil egnede runde filterholder som efterfølgende skrues på selve Aeropressen)
  • Sæt Aeropress på beholder (koppen ) Denne opskrift er beregnet til 1 kop kaffe ca. 200ml
  • Tilsæt kaffe.
  • Start et stopur og start så den indledende brygning (kaffe-bloom)
    Når vandet har den korrekte temperatur, hældes det over kaffen stille og roligt så alt kaffen vædes.
  • Start tiden. Fyld kun Aeropress kvart op – eller lidt mindre – og rør rundt nogle gange.
  • Bruger du dejlig nyristet kaffe vil kaffen “bloome” når vandet kommer på. (Visuelt kan du se kaffen hæver sig lidt og næsten blomstre lidt når vand forsigtigt tilsættes. Tillad gerne 20-30 sekunder til det.
  • Hæld resten af vandet på og sæt stemplet fast. Fra nu af skal du også holde øje med vægten. Den måling vi leder efter er 230g samlet.
  • Samlet bryggetid: 2:30 minutter (fra vandet hældes over kaffen)
  • Gør klar til at trykke stemplet ned. (Sæt stemplet på toppen af Aeropress. Dette gøres med lidt forsigtighed, og et lille vrid så den lukker til.
    Stemplet skal ikke trykkes ned, kun lige nok til at det sidder fast)
  • Tryk stemplet ned. ( Efter 1½ minut er det tid at trykke indsatsen ned og tvinge kaffen igennem filteret)
  • Selve Aeropress stemplet skal trykkes ned langsomt, ikke hurtigt. Faktisk må det meget gerne tage op til 20-30 sekunder at trykke indsatsen ned. Man skal mærke lidt modstand mens man stille og roligt arbejder indsatsen ned og kaffen drypper for alvor ud under Aeropress og ned i din beholder/krus eller kande.
    Alt i alt er det en bryggetid på ca. 2:30 minut fra du starter med at hælde vand over kaffen
  • Fjern Aeropress fra beholderen, den skal vendes på hovedet
  • Kaffen er klar

Scroll to Top