NYHEDER
Stempelkande
Stempelkanden er en utrolig populær lille kaffebrygger og et fast inventar i mange danske hjem og med god grund. Selv om stempelkanden ikke er så trendy længere og måske bliver overhalet inden om af andre mere “populære” brygningsmetoder, så som Pour Over Kaffe eller Aeropress . Så laver den altså stadigvæk ganske glimrende kaffe. Fremgangsmåde:
Pour Over” kaffe
Pour Over” kaffe har de seneste par år været en rasende populær brygningsmetode og filtre har været med til at give filterkaffen en ny renæssance. Pour over giver giver baristaen fuld kontrol over alle aspekter af kaffebrygningen. Følgende udstyr bruges: Hario V60 m. filter Hario: Buono Kedel En god vægt 250 ml 93 grader varmt vand
Espresso
Denne kaffedrik adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være væsentligt mere koncentreret, både i smag og konsistens. Endvidere er den kendetegnet ved at have et fint lag af gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for “crema”. Ved at ændre på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand,
Aeropress
Aeropressen har længe været populær blandt kaffe enthusiaster da den er utrolig let og hurtig at bruge – samtidig med at rengøringstiden er minimal. Det er en fremragende kaffebrygger der med blotte øje se lidt teknisk ud på den “fysik”agtige måde. Aeropress er bygget i solidt plast og kan bruges hjemme, men er bestemt også egnet
Bryg på kaffemaskinen
Fremgangsmåde Brug 7-9 gram ny ristet kaffe per kop (1.5 dl). Målene på kaffemaskinen svarer ca. til en kop. Kaffens smag topper 1-3 uger fra ristedatoen, så sørg for at se dig godt for, når du køber bønner og husk at opbevare dem lufttæt. Køb efter profil: er du til lys, mellem eller mørke kaffebønner?