Indonesien

Indonesia Sumatra Mandheling Gr.1 Triple Picked

Region: Aceh-provinsen, Bener Meriah Regency
Producent: 490 småbønder
Produktionsområde: 505 hektar
Højde: 1.250 – 1.450 moh
Variant: Typica Høstperiode:
Høst: højsæson Okt – Jan, Skuldersæson: Apr-Jun
Klassificering: Grad 1, Triple Picked
Proces: Halvasket
Specialfunktion: Mørkegrøn farve på de rå kaffebønner
Kopprofil: medium frisk og frugtagtig surhed, delikat krop med urte- og krydret noter

Kaffedyrkning i Indonesien har en 300 år gammel historie, som er blevet markant påvirket af den hollandske kolonisering.
Da Indonesien blev uafhængig, blev plantagerne enten kontrolleret af regeringen eller lukket.
I dag er Indonesien den fjerde største kaffeproducent i verden. Ca.. 92% af kaffeproduktionen er i hænderne på små producenter, der bruger traditionelle teknikker.
Kaffebønnerne har en unik mørk grønlig farve på grund af den specielle forarbejdning, den såkaldte halvvask metode: direkte efter høstning adskiller landmændene frugtkødet fra bønnerne og lader bønnerne gæres natten over.
En fermenteringproces løsner frugtmassen fra bønnen og den kan vaskes væk med hånden.
Derefter tørres de afvaskede bønner omhyggeligt i et par timer, indtil et fugtighedsindhold på 50% er nået.
Efter dette første trin i tørreprocessen transporteres de fugtige bønner til en tørremølle, og en yderligere tørringsproces på 1 til 2 dage finder sted.
De tørrede bønner køres gennem en maskine, der fjerner den klistrede pergamentagtige hud.
Kaffen tørres ydeligere til fugtighedsindholdet når 12% hvorefter de er klar til klassificering inden eksport.

Dato

10. februar 2020

Kategori

Kaffeleverandører